Apple werkt aan oplossing voor iPhone 14 Pro camera-probleem

News
dinsdag, 20 september 2022 om 14:00
iphone 14 pro model unselect gallery 2f1662622110
Vlak na de lancering van de iPhone 14 Pro is al meteen een probleem opgedoken met de camera. Apple werkt er nu hard aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Vorige week zijn er drie modellen van de iPhone 14 gelanceerd, die deze keer duurder zijn dan ooit. Zo kost het basismodel van de iPhone 14 in Nederland 1019 euro, terwijl de Pro en Pro Max respectievelijk 1329 en 1479 euro kosten. Voor die prijs wil je natuurlijk wel dat de smartphone zonder problemen werkt.
Niet lang na de lancering van de iPhone 14 Pro is alleen al meteen een vrij groot probleem opgedoken. Wanneer gebruikers de camera activeren via een third party app, bijvoorbeeld door de camera te openen in Snapchat of Instagram, dan begint de camera te trillen en maakt het een schrapend geluid. Daardoor wordt het niet alleen onmogelijk gemaakt om een scherpe foto te maken, het is ook niet bevorderlijk voor de houdbaarheid van de camera.

Wat gaat Apple aan het probleem doen?

Gebruikers hoeven zich gelukkig niet lang meer zorgen te maken. In een verklaring aan The Verge heeft Apple namelijk laten weten dat het probleem bekend is bij het techbedrijf en dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing.
Het probleem zal worden opgelost door middel van een software update. Die patch laat ook niet lang meer op zich wachten. Volgens Apple moet de oplossing ergens volgende week worden uitgebracht. Voor die tijd is het dus verstandig om even niet de camera te gebruiken in third party apps, als je in het bezit bent van een iPhone 14 Pro.

Populair Nieuws