‘Apple-leveranciers voorbereid op foldable iPhone’

News
dinsdag, 12 december 2023 om 10:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
De foldable wordt misschien wel de volgende grote ontwikkeling op het gebied van smartphones. Maar nog niet alle fabrikanten doen mee aan deze trend. Apple heeft bijvoorbeeld nog nooit een foldable uitgebracht, maar naar verluidt bereiden leveranciers zich erop voor dat dat relatief snel gaat veranderen.
Samsung is al enige tijd vrij dominant als het gaat op foldable smartphones. Maar volgens bronnen van de Koreaanse publicatie TheElecc zijn leveranciers van Apple ook langzaam maar zeker klaar om opvouwbare schermen te gaan leveren aan de iPhone-maker. Binnen Samsung Display, een belangrijke schermmaker voor Apple, is het team dat de vraag vanuit dat bedrijf verwerkt flink groter gemaakt.
Dat is specifiek om aan de vraag naar foldable schermen vanuit Apple te kunnen voldoen. Er zijn al langer berichten dat Apple graag opvouwbare apparaten wil maken, maar daar de tijd voor neemt. Recente waren er bijvoorbeeld berichten dat Apple volop bezig is met een opvouwbare iPad en als dat goed gaat ook opvouwbare iPhones wil maken.
Die iPad ligt nog niet al te snel in de winkel. Naar verluidt gaat hij eind 2024 in massaproductie en lanceert hij in de eerste maanden van 2025. Dan moet Apple natuurlijk wel tevreden zijn over het resultaat.

Waarom is er nog geen foldable iPhone?

Concurrenten die foldables op de markt brengen, komen vaak met opvouwbare smartphones. Maar het ziet er naar uit dat Apple pas met opvouwbare iPhones komt nadat er al een foldable iPad in de winkel ligt. Analisten opperen dat dat te maken heeft met de populariteit van de iPhone. Als er een opvouwbare iPhone lanceert met veel kinderziektes, is dat een veel grotere domper voor Apple dan wanneer een vouwbare iPad geen succes blijkt te zijn.