Hamilton kijkt met jaloezie naar Verstappen: "Het hele jaar niet in het zweet gewerkt"

News
dinsdag, 12 december 2023 om 10:00
max verstappen lewis hamilton gp verenigde staten 2023f1698391349
Vrijwel heel 2023 werd door Max Verstappen gedomineerd, waarbij de Nederlander in bijna elke race ver vooraan reed. Volgens Lewis Hamilton was Verstappen zo dominant, dat hij zich het hele jaar niet in het zweet heeft gewerkt.
In zijn carrière heeft Lewis Hamilton een lange periode van dominantie gekend. Tussen 2014 en 2020 wist alleen Nico Rosberg een titel te pakken, maar voor de rest was de Brit de ‘eindbaas’ van de Formule 1. Die titel is nu alleen overgegaan naar Max Verstappen, die met de RB19 een legendarisch seizoen heeft gedraaid.
Hamilton weet precies hoe Verstappen zich afgelopen seizoen in de auto heeft gevoeld, omdat hij hetzelfde gevoel kent uit 2020, toen de zevenvoudig wereldkampioen zich mocht uitleven in de W11. In gesprek met The Race vertelt Hamilton dat zo’n superstabiele auto ‘een droom’ is voor een coureur: “Je kan dan echt je eigen persoonlijke capaciteiten maximaal benutten.”

Geen uitdaging voor Verstappen

Volgens Hamilton heeft hij op geen enkel moment in 2023 Verstappen echt kunnen uitdagen. Zelfs tijdens de GP van de Verenigde Staten, toen de Brit slechts twee seconden later over de streep kwam, denkt hij dat Red Bull Racing één of twee tienden per ronde sneller was dan Mercedes.

“Als je kijkt naar de rondetijden en sommige gegevens van Max, dan zie je dat hij vaker wel dan niet vooraan zit te chillen. Ik denk dat hij zich het hele jaar niet in het zweet heeft gewerkt.”

Hamilton kijkt met een tikkeltje jaloezie naar de prestaties van Verstappen afgelopen seizoen. De coureur van Mercedes stelt namelijk dat het ‘een geweldig gevoel is’ als je vooraan rijdt, het gas kunt terugnemen en in de ‘sweet spot’ zit.