‘Apple probeert selfiecamera op iPhone definitief weg te werken’

News
woensdag, 06 december 2023 om 16:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
De selfiecamera is voor veel gebruikers een belangrijk onderdeel van een smartphone. Helaas is hij moeilijk te verwerken in de telefoon zonder een uitsparing te maken in het scherm. Apple maakt nu werk van een selfiecamera die geen uitsparing meer nodig heeft.
De nieuwere iPhones hebben van een probleem een feature gemaakt door de uitsparing voor de selfiecamera te veranderen in het Dynamic Island. Maar het lijkt erop dat Apple daar op den duur toch vanaf wil. Koreaanse leveranciers van Apple zouden volgens The Elec begonnen zijn met de ontwikkeling van een under-display camera, of UDC (via MacRumors).
Zoals de naam suggereert zit een UDC onder het scherm, waardoor hij niet meer zichtbaar is wanneer hij niet wordt gebruikt. De telefoon hoeft dan niet meer om de camera heen te werken, dus de tijd van een notch of uitsparing zou voorbij zijn. Er zijn alleen wel wat hindernissen voor het zover is.
Een camera onder een scherm vangt namelijk minder licht op dan een camera die niet bedekt wordt. Zowel de camera-makers als display-makers zouden aan oplossingen voor dat probleem werken. Zoals het er nu uitziet kan de standaard die Apple graag wil pas na 2024 bereikt worden.

Eerste iPhone 16 geruchten komen al binnen

Op de iPhone 16 hoeven we waarschijnlijk nog geen selfiecamera onder het display te verwachten, dat zou volgens de huidige schattingen op zijn vroegst bij de Pro-modellen van 2027 mogelijk zijn. Intussen zijn er al berichten over wat we wel kunnen verwachten van de iPhone 16. Zo zou de actieknop van de iPhone 15 Pro vanaf volgend jaar op alle modellen te vinden zijn.