‘Apple test scherm voor foldable telefoon’

News
dinsdag, 24 mei 2022 om 13:00
iphone 13 pro familyf1632137276
We zien weer steeds vaker opvouwbare telefoons. Samsung is bijvoorbeeld een grote speler op dat gebied. Apple heeft zich er tot dusver niet aan gewaagd maar het ziet ernaar uit dat het bedrijf wel degelijk werkt aan een foldable iPhone.
Volgens analist Ming-Chi Kuo is Apple bezig om Electronic Paper Display-technologie (EPD) te testen. Dit is een energiezuinige technologie die is ontwikkeld door het Chinese bedrijf E Ink. Hij zou bijzonder goed geschikt zijn voor de buitenschermen van vouwbare apparaten.
Dat buitenscherm zou een secundair scherm zijn voor een opvoubaar apparaat: het zit aan de buitenkant zodat het apparaat ook bruikbaar is zonder het open te vouwen. Wanneer je het wel openvouwt zit daar het grotere ‘hoofdscherm’. Het is onduidelijk of Apple voor dat scherm ook EPD hoopt te gebruiken.

Wanneer kunnen we een opvoubare iPhone of iPad verwachten?

Het gebrek aan duidelijkheid komt ook doordat een eventuele opvouwbare telefoon van Apple nog in de testfase zit. Volgens Kuo zal Apple op zijn vroegst in 2025 met een foldable iPhone of iPad gaat komen. Eerder werd gedacht aan 2024, maar die verwachting moet worden bijgesteld als Apple nog aan het testen is.
Op het moment zou Apple voor het opvouwbare scherm zelf een OLED-scherm van ongeveer negen inch testen. Daarmee zit het ergens tussen een iPhone en een iPad in. Mogelijk worden de tests op een later moment uitgebreid naar grotere en kleinere apparaten.