Alles wat je moet weten over Madame Web

Article
donderdag, 08 februari 2024 om 12:00
madame web stillf1706790978
Superheldenfilms zijn nog altijd de grootste blockbusters in de bioscopen en Sony trapt in 2024 het jaar af met de eerste grote release binnen het genre. Madame Web heet de film, die vanaf 15 februari in Kinepolis draait. Dit is alles wat je over de nieuwe Spider-Man-film moet weten.
Madame Web is namelijk een Spider-Man-film, al hoef je niet te rekenen op Tom Holland als de bekende superheld. De film is namelijk onderdeel van Sony’s eigen Spider-Man Universe (de SSU). Dat betekent dat er connecties zijn met de Venom-films en Morbius.
Net als met die eerdere films schotelt Kinepolis Madame Web voor op tal van verschillende manieren. Zo wordt de film vertoond in MX4D, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan de film.
Tijdens de actievolle scenes die de film rijk is, worden je zintuigen namelijk geprikkeld met bewegende stoelen die je meenemen in de actie. Ook wordt er met wind op je geblazen en kun je hier en daar wat druppels verwachten om de film daadwerkelijk te ervaren alsof je er middenin zit.

Sony’s Spider-Man Universe

Sony’s eigen Spider-Man universum is een bijzonder verhaal. Nadat de samenwerking werd ingezet met Marvel en Disney om Spider-Man naar het MCU te brengen, wilde het Japanse bedrijf zelf ook een graantje meepikken.
Dat werd gedaan via de Venom-films die in 2018 verscheen, waarna het vervolg in 2021 werd afgeleverd. Ook Morbius hoort in dit rijtje. Met die films werd een nieuw universum opgezet dat zich meer richt op de bekende vijanden van Spider-Man, die hier en daar nog weleens de neiging hebben het goede te doen.
De zogeheten antihelden staan dus centraal, waarvan Madame Web ook een goed voorbeeld is. In de stripboeken is het personage doorgaans goed gezind, al heeft ze soms ook wel eens connecties met de schurken van Spidey.
Om optimaal van Madame Web te genieten, kun je bij Kinepolis daarom kiezen voor ScreenX. Hierdoor wordt het scherm extra uitgebreid door middel van een extra groot scherm links en rechts die voor een panoramabeeld zorgen. De 270-graden beeldervaring zorgt dan ook voor een kijkervaring als geen ander. Met drie schermen naast elkaar is het bijna alsof je naast de personages uit Madame Web staat.

Nieuwe versie

Voor de film wordt het hoofdpersoon Cassie overigens opnieuw uitgevonden. Waar Cassandra "Cassie" Webb in de stripboeken doorgaans als oude vrouw wordt afgeschilderd, is dat nu niet het geval. In de stripboeken is Madame Web doorgaans ook verlamd en is ze blind.
In de film wordt het personage gespeeld door Dakota Johnson, een vrouw van midden 20, die helderziend wordt en visioenen van de toekomst krijgt. De fysieke gesteldheid van Cassie is in de film prima. Dat mag ook wel, want in de film moet Cassie flink haar mouwen opstropen om drie jonge dames te redden van een noodlottig einde.
Bij Kinepolis wordt dat verhaal op speciale wijze vertoond via de Laser ULTRA-ervaring. Deze mengt een mix van 4K-laserporjecties en Dolby Atmos-geluid om je nog verder onder te dompelen in het verhaal van Cassie die de toekomstige Spider-heldinnen moet redden.
madame webf1706616241

Vrouwelijke Spider-helden

Specifiek gaat het om de personages Julia Cornwall (gespeeld door Sydney Sweeney), Mattie Franklin (gespeeld door Celeste O’Connor) en Anya Corazon (gespeeld door Isabela Merced). Stuk voor stuk krijgen de dames in de stripboeken spinachtige krachten, zoals Spider-Man.
Zowel Julia als Mattie nemen de titel Spider-Woman dan ook aan, terwijl Anya als superheld Araña de straten schoonveegt. De Spider-helden hebben hun krachten alleen nog niet in de film, waardoor Cassie er alles aan moet doen om het drietal veilig te houden. De schurk Ezekiel Sims zit namelijk achter de dames.

Spannende thriller

Regisseur S. J. Clarkson maakt van de film dan ook een thriller, waardoor je constant op het puntje van je stoel moet gaan zitten. Voor de regisseur is het haar debuut op het witte doek, al maakte ze wel al eens afleveringen voor succesvolle series als Succession en Jessica Jones.
Of haar debuut een daverend succes wordt, zie je al zeer binnenkort. De film verschijnt namelijk op 15 februari. Een dagje na Valentijnsdag dus, maar dat komt eigenlijk wel goed uit. Je kunt bij Kinepolis namelijk kiezen voor de Cosy Seats.
Het betreft als het ware een comfortabele bank waarin je samen met je partner kunt ploffen om samen van de film te genieten. Daarnaast heb je extra brede armleuningen en nog een tafeltje voor je drankje en snacks om op de allerbeste manier te genieten van de film.
Ga jij Madame Web kijken? En doe je dat dan bij Kinepolis in Laser ULTRA, MX4D, ScreenX of met de Cosy Seats? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
Dit artikel is in samenwerking met Kinepolis.