Zelfs IKEA heeft nu een eigen AI-assistent gelanceerd

News
woensdag, 07 februari 2024 om 16:00
chatgpt laptopf1680510525
AI-chatbots en -assistenten zijn het afgelopen jaar erg populair geworden. Nu heeft zelfs IKEA een eigen AI-assistent gelanceerd om shoppers te helpen met inspiratie.
IKEA is zo’n begrip op het gebied van meubels en interieur dat waarschijnlijk iedereen ooit een bank, stoel of kast van de Zweedse winkel in huis heeft gehad. Maar het assortiment van de winkelgigant is zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Daarom is IKEA nu gekomen met een eigen AI-assistent via de GPT Store van OpenAI. De nieuwe assistent moet gebruikers helpen met het ontwerpen van hun woning en het opdoen van inspiratie. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht.

Wat kan de AI-assistent allemaal?

Volgens het bedrijf heeft de IKEA AI Assistant de volgende mogelijkheden:
  • Gebruik GPT om hun specifieke woonwensen te formuleren en ontvang aanbevelingen op maat. Bijvoorbeeld: ''Laat me een gezellige woonkamer zien voor een klein appartement met het gebruik van duurzame materialen”
  • Verken de uitgebreide catalogus van IKEA met duizenden producten, variërend van minimalistische ontwerpen tot artistieke collecties en controleer de beschikbaarheid op verschillende locaties
  • Doe inspiratie op met designideeën, verhalen over je eigen interieur en tips van inrichtingsdeskundigen in de IKEA community
De AI-assistent van IKEA is momenteel alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf is wel bezig met een uitrol van de feature over de hele wereld.