De iPhone krijgt dit jaar nog AI features

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 10:30
apple 132960
AI is nu ruim een jaar bezig aan een behoorlijke opmars. Veel bedrijven hebben het al geïntegreerd in hun producten, maar Apple heeft er, zoals vaker, wat minder haast mee gemaakt. Maar volgens Tim Cook krijgen de iPhone en andere Apple-producten dit jaar allerlei AI-features.
Kunstmatige Intelligentie is al geruime tijd te vinden in de software van techproducten, maar AI die iets kan maken, zogenaamde generatieve AI, is nog relatief nieuw. Onder andere Samsung en Google hebben al de nodige AI features geïntroduceerd op hun smartphones. Apple volgt later dit jaar, zo laat Tim Cook weten tijdens de kwartaalbespreking van het bedrijf (via The Verge).
Er gaan al een tijdje geruchten dat iOS 18 een bijzonder grote update wordt. Generatieve AI-features zijn daar mogelijk een belangrijke reden voor. Naar verluidt geeft Apple enorme bedragen uit aan de ontwikkeling van dit soort features.

Wat voor AI features gaat Apple introduceren?

Het is nog even de vraag wat voor AI we precies kunnen verwachten met de nieuwe iPhone. Cook is daar tijdens de kwartaalbespreking naar gevraagd, maar weigerde antwoord te geven. Apple zou volgens hem altijd “eerst werk doen en daarna pas over dat werk praten”.
De concurrentie gebruikt AI om bijvoorbeeld foto’s te bewerken of gebruikers te helpen beter te schrijven. Het lijkt aannemelijk dat Apple dat ook gaat introduceren op de iPhone en andere apparaten. In juni horen we waarschijnlijk meer: dan presenteert het bedrijf nieuwe versies van onder andere iOS, iPadOS, macOS aan ontwikkelaar.