‘Apple trekt flink bedrag uit voor opvallend doel’

News
donderdag, 23 maart 2023 om 17:00
apple tv plusf1642594857
Denkend aan Apple zien de meeste mensen iPhones, MacBooks en meer van dat soort spul. Maar de techreus zit ook in de entertainmentwereld met een eigen streamingdienst. Maar het bedrijf wil het niet bij streaming laten en trekt een flink budget uit voor bioscoopreleases.
Vorig jaar won Apple de beste film-Oscar voor Coda, wat Apple TV+ veel publiciteit opleverde, maar alleen mogelijk was doordat de film ook in de bioscoop was uitgekomen. Apple wil nog meer films naar de bioscoop brengen om meer klanten naar Apple TV+ te lokken en om de reputatie van Apple in Hollywood te vergroten, zo meldt Bloomberg. Daarvoor zou Apple nu een budget van 1 miljard dollar per jaar uittrekken.
Een andere belangrijke reden dat Apple deze bioscoopreleases wil, is dat het bedrijf meer filmmakers hoopt te trekken. Ondanks de populariteit van streamingdiensten, zijn er nog altijd veel producers en regisseurs die hun films liever in de bioscoop uitbrengen. Als dat een mogelijkheid is die bij Apple TV+ op tafel ligt, zijn er wellicht meer grote namen die films voor de dienst willen maken.

Apple TV+ heeft al grote films

Het is overigens nu niet zo dat Apple helemaal geen samenwerkingen met grote namen van de grond kan krijgen. Zo heeft Apple al films op de planning staan van Martin Scorsese, Ridley Scott en Kingsman-regisseur Matthew Vaughn. Met sterren als Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix en Henry Cavill kan ook niet gezegd worden dat acteurs hun neus ophalen voor de dienst.
Het is de vraag hoeveel films Apple voor een miljard per jaar in de bioscoop uit kan brengen. Tot dusver waren Apple’s bioscoopreleases vaak maar in weinig bioscopen daadwerkelijk te zien. Hoe breder de release, hoe meer geld hij kost en dat moet ook weer terugverdiend worden.

Populair Nieuws