‘Apple komt in maart met deze Macs’

News
maandag, 21 februari 2022 om 13:30
macbookf1649931922
Naar verwachting komt Apple in de komende paar weken met een nieuw event. De Mac wordt daar waarschijnlijk ook behandeld. Mark Gurman van Bloomberg verwacht er zelfs niet één, maar twee.
Apple zou dit jaar drie belangrijke vernieuwingen doorvoeren in de Mac lineup. Nadat het bedijf jarenlang met Intel chipsets heeft gewerkt, wil het dit jaar helemaal overstappen naar eigen chips. Het gaat daarbij om de M2-chip, de M1 Pro en M1 Max chip en daarbovenop een extra krachtige versie van de M1 Max.
Volgens Mark Gurman wil Apple in maart waarschijnlijk twee Macs presenteren die van deze nieuwe chipsets gebruik maken. Gurman verwacht de high-end Mac en het instapmodel van de Macbook Pro tijdens een evenement te zien. Deze zijn namelijk in 2020 voor het laatst vernieuwd en kunnen de update dus het best gebruiken.

Welke Macs komen er in 2022 nog meer?

Volgens Gurman zal Apple gedurende het jaar Macs blijven aankondigen. Na maart verwacht hij er nog meer in mei of juni (WWDC is bijvoorbeeld in juni). Ook in het najaar verwacht hij dat er nog meer Macs worden aangekondigd.
Er is een grote kans dat de Mac Pro tijdens WWDC aangekondigd wordt. Daarvoor zou de iMac Pro al aan de beurt zijn. In het najaar verwacht Gurman de iMac, Mac mini en MacBook Air, alle drie met M2 chipsets. Alles bij elkaar zou dat betekenen dat er zeven nieuwe Macs worden aangekondigd in 2022.
Apple beperkt zich natuurlijk niet tot alleen Macs. Zou zouden er binnenkort AirPods 2 moeten verschijnen. Ook wordt er een nieuwe iPad verwacht die de M2-chipset gebruikt.

Populair Nieuws