Nieuwe iPhone feature zorgt wéér voor problemen

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 14:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Met de iPhone 14 kwam Apple met een nieuwe feature die levens moet redden. Helaas is nu al meerdere keren gebleken dat de crashdetectie van de iPhone eigenlijk te goed werkt. De nieuwste oorzaak van een vals alarm belooft een drukke zomer voor hulpdiensten.
Na een ongeluk ben je niet altijd in staat om zelf de hulpdiensten te bellen, maar daar probeert Apple je bij te helpen. Wanneer een iPhone 14 bewegingen detecteert die wijzen op een crash, kan hij automatisch het alarmnummer bellen. Helaas slaat deze feature ook vaak vals alarm, bijvoorbeeld in achtbanen en tijdens de wintersport.
Nu is gebleken dat ook festivals een probleem zijn. Tijdens het Bonnaroo-festival in de Amerikaanse staat Tennessee hebben veel iPhones de dansbewegingen van festivalgangers geïnterpreteerd als een ongeluk en alarm geslagen, melden lokale media (via Bright). De hulpdiensten ontvingen vijf keer zoveel valse alarmen als anders en uiteindelijk werd festivalgangers verzocht om de crashdetectie uit te schakelen, waarna het aantal valse meldingen weer halveerde.

Wat doet Apple tegen vals alarm bij crashdetectie iPhone?

Het festivalseizoen wordt dit jaar dus mogelijk vermoeiend voor hulpdiensten. Aangezien dit niet de eerste keer is dat een grotendeels onschuldige activiteit ervoor zorgt dat de iPhone alarm slaat, zou je verwachten dat Apple een oplossing zoekt. Gebruikers kunnen een onterechte melding rapporteren, maar het is niet duidelijk wat Apple daar precies mee doet.
Mocht je merken dat je telefoon de hulpdiensten belt terwijl dat niet nodig is, dan heb je gelukkig tijd om de oproep te annuleren. Maar aangezien de problemen zich steeds voordoen bij luidruchtige activiteiten zoals achtbanen en festivals, merken veel gebruikers er niets van dat hun telefoon een onnodige noodoproep maakt. De enige echte oplossing lijkt om crashdetectie van tevoren uit te zetten en dan te hopen dat je hem niet nodig hebt voordat je hem weer aan kan zetten.

Populair Nieuws