Helmut Marko: "Christian Horner had gelijk over Nyck de Vries"

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 14:00
nyck de vries gp canada 2023f1687864502
Dit seizoen krijgt Nyck de Vries eindelijk zijn volledige F1-seizoen, maar tot nu toe maakt hij niet veel indruk. Volgens Helmut Marko had RBR-teambaas Christian Horner gelijk over de Nederlander.
Vorig jaar maakte Nyck de Vries een indrukwekkend debuut tijdens de GP van Italië. Hij moest invallen voor Alexander Albon bij Williams en scoorde meteen punten, terwijl teamgenoot Nicholas Latifi niet verder kwam dan de vijftiende plek.
Dankzij die prestatie stond De Vries meteen in de spotlight voor teams die nog op zoek waren naar een nieuwe coureur voor 2023. Op aanraden van Max Verstappen, belde De Vries ook Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko op, die verantwoordelijk is voor de stoeltjes bij AlphaTauri.
Dat belletje was duidelijk effectief, maar Marko nam de Nederlander niet meteen aan. In de Inside Line Podcast vertelt de Oostenrijker dat hij normaal die beslissingen maakt in overleg met teambazen Christian Horner en Franz Tost. Vaak liggen de topmannen daarbij op één lijn, maar bij Nyck de Vries was dat niet het geval.

“De laatste keer dat we niet op één lijn lagen, ging het volgens mij over Nyck de Vries. Christian was geen fan van hem en het lijkt op dit moment erop dat hij gelijk had.”

Korte F1-carriere voor De Vries

Dat zijn harde woorden voor de Nederlander, maar momenteel is de AlphaTauri-coureur wel de enige naast Logan Sargeant die nog geen enkel punt heeft behaald dit seizoen. Dit jaar zijn punten extra waardevol, aangezien het verschil tussen de teams in het middenveld erg klein is.
Het lijkt er dan ook op dat het contract van De Vries niet wordt verlengd voor volgend jaar. De Nederlander zelf is niet helemaal blij op welke punten hij momenteel wordt beoordeeld in de Formule 1.

Populair Nieuws