Apple iOS 15 uit de doeken gedaan met veel nieuwe functies

News
dinsdag, 08 juni 2021 om 12:30
applef1623141517
Tijdens het jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC heeft Apple veel nieuwe onthullingen gedaan. Zo ook voor de nieuwste Apple iOS 15 update die dit najaar uit moet komen. Wat zijn nu alle nieuwe functies die Apple iOS 15 brengt?
Tijdens WWDC zijn er veel nieuwe aankondigingen gedaan, zoals een nieuwe update voor de AirPods, iPadOS die betere multitasking en snelle notitie-functie krijgt maar ook de introductie van de nieuwste Apple iOS 15 update, die veel nieuwe specificaties met zich meebrengt.
Allereerst krijgt jouw iPhone een grote update met betrekking tot het notificatiescherm met iOS 15. Zo worden notificaties niet meer allemaal los getoond, maar worden gebundeld in een samenvatting. Het bedrijf kan deze nieuwe functie volbrengen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, die naar jouw app-gebruik kijkt.
Ook FaceTime krijgt een grote update, waarmee je onder andere mensen zonder een Apple-apparaat mee kan laten doen aan een FaceTime-gesprek, die jij kan uitnodigen. Zo kunnen de mensen zonder een apparaat van Apple meedoen door de link te openen in de browser. Daarnaast heeft FaceTime ook nog een aantal kleinere updates gekregen waardoor jouw bel-ervaring verbeterd wordt.
Ook voegt iOS 15 Focus toe, waarmee je op je iPhone om kan gaan met diverse situaties. Met elke Focus kun je prioriteit geven aan verschillende soorten notificaties, waar je bijvoorbeeld werkfocus of sportfocus kan aanzetten. Hiermee kan je dus gefocust te werk gaan met een specifiek doel zonder gestoord te worden met afleidingen zoals apps of games door notificaties die je wil zien op de voorgrond te zetten.

Andere Apple iOS 15 verbeteringen

Alhoewel hierboven de grootste updates zijn voor iOS 15, zijn er ook nog een aantal andere nieuwe specificaties bijgekomen met deze nieuwe update. Zo introduceert het miljardenbedrijf nieuwe privacy-functies, berichten krijgen een nieuwe functie genaamd Shared With You en de Weer-app krijgt een nieuw ontwerp. Ook kan Siri met de nieuwste update volledig offline werken. Deze functie zal later dit jaar ook werken voor smart home-apparaten van derde partijen en Siri kan later ook films en series via Apple TV starten.
De nieuwste iOS 15 update is dit najaar beschikbaar vanaf de iPhone 6S. Ben jij enthousiast voor de nieuwe iPhone update? Laat het weten in de reacties!