'iPhones krijgen eigen 5G-modem van Apple vanaf 2023'

News
maandag, 10 mei 2021 om 15:00
iphone 12 1f1603361599
Apple wil steeds meer onafhankelijk worden van andere fabrikanten als het aankomt op de hardware voor haar producten. Naar verluidt wil het techbedrijf daarom vanaf 2023 haar eigen 5G-modems in iPhones gaan stoppen
Apple gaat de volgende stap zetten om volledig onafhankelijk haar producten te produceren. Volgens MacRumors werkt het enorme techbedrijf aan haar eigen 5G-modem. Die zou dan vanaf 2023 in de nieuwe iPhone van dat jaar gestopt kunnen worden. Dat wordt gemeld naar aanleiding van een brief naar investeerders, die in handen is van de analist en bekende lekker Ming-Chi Kuo.
Volgens Kuo zal de overstap van Apple grote gevolgen gaan hebben voor Qualcomm, het bedrijf waar Apple nu nog haar 5G-modems haalt voor in de processor.

Eigen chip van Apple in iPhone en MacBook

De overstap naar een eigen 5G-modem is niet de eerste beslissing die Apple heeft genomen om onafhankelijk te worden. Eerder heeft het bedrijf namelijk afscheid genomen van Qualcomm als het gaat om de processor chip die in de iPhone zit. Daarom gebruikt Apple nu haar eigen ontwikkelde A14 Bionic chipset in de iPhone 12.
Vorig jaar heeft Apple het besluit genomen om ook andere producten over te hevelen naar een andere processor. De nieuwe MacBook Pro en Air van het bedrijf huisvesten dan ook de zogeheten Apple M1-chip en recent heeft ook de iMac de upgrade gekregen. Normaal leverde Intel altijd de processoren voor de laptops en computers van Apple.