ING bankieren stopt met Siri op iPhone

News
donderdag, 25 maart 2021 om 9:00
Vanaf 2017 konden ING-klanten gebruikmaken van Siri en iMessage op iPhone om zo geld over te maken van en naar je rekening. Deze functies zullen helaas verdwijnen uit de app in de nieuwe versie. Waarom precies de functies weg zijn gehaald is niet duidelijk.

ING gebruiken met Siri is verleden tijd

Sinds de iOS 10-update van de iPhone kan de spraakassistent praten met apps van derden, dus ook de app van de ING. De ING Bankieren-app kreeg hierdoor ondersteuning voor Siri. Zo kon je geld overmaken en betaalverzoekjes sturen door dit simpelweg te vragen aan Siri.
Waarom ING daadwerkelijk is gestopt met de ondersteuning van de spraakassistent en iMessage is niet duidelijk, maar we kunnen wel een paar scenario's bedenken. De functie kan simpelweg nooit gebruikt worden, of het is niet veilig genoeg om geld te vragen via een spraakassistent.

Andere ING-ondersteuning blijft nog wel op iPhone

Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks betalen met jouw iPhone of Apple Watch en die functies zullen gelukkig blijven bestaan. Alhoewel we hopen dat de Apple Watch-app van ING wel snel een update krijgt. Deze is al redelijk lang niet bijgewerkt.
Hebben jullie ooit Siri of iMessage gebruikt voor ING Bankieren? Laat het ons weten in de comments.