Apple: “Grotere iMac gaat er niet meer komen”

News
dinsdag, 07 november 2023 om 9:00
Apple onthulde onlangs een paar nieuwe Macs, die gebruik maken van M3-chips. Daar hoorde ook een nieuwe iMac bij, met schermdiagonaal van 24 inch. Het is de tweede keer op rij dat Apple de iMac in dat formaat uitbrengt en volgens het bedrijf hoeven we ze ook niet meer groter te verwachten.
Vroeger was de iMac er in twee maten: 21 inch en 27 inch. Maar de laatste Intel-versies van de computer zijn vorig jaar uit de handel genomen, waardoor er nu alleen nog Apple Silicon-versies zijn van 24 inch. Gebruikers die iets groters willen, kunnen geen all-in-one iMac kopen, bevestigt Apple aan The Verge.
Het bedrijf is niet van plan om nog een iMac te maken van 27 inch. Wie die diagonaal wil op een Mac-desktop, moet volgens woordvoerder Starlayne Meza een Studio Display overwegen. Die kan dan gekoppeld worden aan een Mac Studio of Mac Mini.
De Mac Studio en Mac Mini hebben ook veel van de andere voordelen die de iMac van 27 inch vroeger had. Ze hebben meer aansluitingen en een sleuf voor een SD-kaart. Ook zijn ze beschikbaar met Ultra of Max-varianten van Apple Silicon-chips, terwijl de nieuwe iMac alleen beschikbaar is met de standaard M3-chip.

Wordt de iMac juist nog veel groter dan 27 inch?

Dat Apple een 27 inch iMac uitsluit, betekent niet dat een model dat groter is dan 24 inch helemaal is uitgesloten. Er waren eerder dit jaar bijvoorbeeld geruchten dat er wel een grotere iMac aan zat te komen, maar dan écht veel groter: de schermdiagonaal zou meer dan 30 inch zijn. Die zou, als hij al bestaat, nog even op zich laten wachten.