Mercedes-teambaas Toto Wolff zwaar onder vuur door Britse media

News
dinsdag, 07 november 2023 om 9:30
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Lange tijd is Toto Wolff de geprezen teambaas geweest bij Mercedes. De Oostenrijker ligt nu alleen flink onder vuur door Britse media, door de zeer wisselende resultaten van Mercedes.
Wie vorig jaar rond deze tijd had gezegd dat Mercedes op basis van pure snelheid ingehaald zou worden door AlphaTauri, was waarschijnlijk de kamer uitgelachen. In 2022 wist George Russell namelijk zijn allereerste Grand Prix te winnen en de eerste overwinning te boeken voor Mercedes dat seizoen. Het overtuigde het team bovendien dat er wel degelijk een snelle auto zit in het zero sidepod-ontwerp.
Dat laatste bleek alleen een grote fout te zijn. De filosofie van Mercedes werkte niet en daarom heeft het team eerder dit jaar besloten om een soortgelijke aanpak als Red Bull Racing te kiezen. Door de budget cap kunnen er niet ineens allemaal grote veranderingen komen, maar tijdens de GP van de Verenigde Staten werd wel een nieuwe vloer geïntroduceerd en diezelfde race leek het ook al veel impact te hebben.
Dat werd ook nog eens gevolgd door een goed resultaat in Mexico. Heeft Mercedes dan eindelijk het probleem boven water gekregen? Nee, want in Brazilië was de auto opvallend traag op de rechte stukken. Het team weet niet waardoor dat komt en teambaas Toto Wolff ligt daardoor nu onder vuur van de Britse media, die hem zo lang hebben geprezen tijdens de sterke jaren van Mercedes.

Tijd voor nieuw leiderschap?

Volgens The Daily Mail staat Wolff enorm onder druk bij Mercedes en is het team onder zijn leiding blind als het aankomt op de visie voor de auto. De krant stelt zelfs dat Lewis Hamilton meer kans heeft om zijn achtste titel te winnen met het Blackpool Tower Circus. The Mirror heeft met name kritiek op hoe de teambaas met het slechte weekend omgaat, door woedend te reageren op het team.
Ook The Telegraph is zeer kritisch op de prestaties van Mercedes. Momenteel staat het team tweede in het constructeurskampioenschap, maar ‘Mercedes heeft nooit laten zien dat het die plek verdient’. Het team is als een jojo, maar volgens de publicatie weten ze bij de Duitse equipe zelf niet hoe dat komt.