Netflix' Rebel Moon universum gaat flink uitbreiden

News
maandag, 06 november 2023 om 17:30
schermafbeelding 2023 11 06 om 151608f1699284124
Regisseur Zack Snyder komt in december met een nieuwe franchise naar Netflix, genaamd Rebel Moon. Maar het blijft niet alleen bij een film, want het universum breidt zich nu al uit naar andere media.
In gesprek met Total Film heeft regisseur Zack Snyder enthousiast plannen onthuld voor de uitbreiding van Netflix's aankomende film Rebel Moon naar andere vormen van media. De uitbreiding van het universum omvat onder andere een geanimeerde spin-off serie, een narratieve podcast en een stripboek.
Snyder benadrukt zijn centrale rol in het bewaken van de creatieve richting van dit uitgebreide universum dat hij heeft gecreëerd. Hij verduidelijkt dat deze geplande uitbreidingen zich allemaal zullen afspelen vóór de gebeurtenissen in de film, wat kijkers een diepere inzage zal geven in de uitgebreide mythologie die is opgebouwd. Snyder legde uit: "We werken aan een narratieve podcast, een geanimeerd stripboek en een geanimeerde serie. Ze vinden allemaal plaats vóór de gebeurtenissen in de film. Zo kun je beginnen te begrijpen hoe uitgebreid de mythologie is waar we aan hebben gewerkt."

Een tijdlijn van 800 jaar

Co-schrijver Kurt Johnstad onthulde eveneens dat de plannen voor Rebel Moon veel verder reiken dan de twee films die op Netflix zullen verschijnen. Hij beschreef een uitgebreid universum met honderden pagina's documentatie over mythologie en lore, met een tijdslijn die teruggaat tot 800 jaar voor de gebeurtenissen in de films.
Naast de aankondiging van de geanimeerde spin-off werden ook details vrijgegeven over een bijbehorende stripboekenserie met de titel House of the Bloodaxe, die fungeert als prequel en het rijke verleden van de Bloodaxe-siblings verkent. Bovendien wordt er gewerkt aan een Netflix-exclusieve videogame als onderdeel van de uitbreiding van het Rebel Moon-universum.
De eerste film in de franchise, Rebel Moon: Part One - A Child of Fire, zal op 22 december 2023 op Netflix verschijnen, gevolgd door Rebel Moon: Part Two - The Scargiver op 19 april 2024.

Populair Nieuws