Apple geeft iMac eindelijk grote upgrade

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 12:30
Het is alweer twee jaar geleden dat er voor het laatst een nieuwe iMac verscheen. Ten opzicht van veel andere Apple computers, liep de alles-in-één desktop dan ook wat achter. Maar tijdens een nieuwe Apple Event is er een nieuwe iMac-upgrade aangekondigd.
Sinds de introductie van Apple Silicon hebben de meeste Apple-computers al meerdere nieuwe modellen gehad. Het gevolg is dat je goed moet zoeken om nog een Mac te vinden waarvan het meest recente model niet minstens een M2-chip heeft. Toch zat de iMac nog vast op M1.
Daar komt nu verandering in, want bij hetzelfde evenement waarbij Apple nieuwe versies van de MacBook Pro onthulde, is nu een nieuwe iMac uit de doeken gedaan. Net als de nieuwe MacBook Pro-varianten krijgt deze een M3 chip. Maar in tegenstelling tot bij de MacBooks zijn de M3 Pro en M3 Max niet van de partij.
Toch belooft de nieuwe chip een flinke upgrade ten opzichte van de vorige iMac uit 2021. De iMac met M3 zou zo’n twee keer zo snel moeten zijn dan die met M1-chip. Vergeleken met de Intel-modellen van daarvoor is de nieuwe iMac zelfs 2,5 keer zo snel als de 27-inch versie en 4 keer zo snel als het 21,5-inch model.

Wanneer verschijnt de nieuwe iMac met M3?

De iMac is niet alleen tegelijk met de nieuwe MacBook Pro aangekondigd, de computers delen ook een releasedatum. De nieuwe iMac is beschikbaar vanaf 7 november. De iMac is nu al te pre-orderen bij Apple. De prijs is hetzelfde als bij de vorige versie.