‘Apple maakt opvallend grote iMac’

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 10:00
Apple heeft onlangs de nodige computers uit de doeken gedaan. Maar er is al een tijd lang geen nieuws geweest over de iMac. Maar Apple is dit model niet vergeten en naar verluidt wordt er aan een bijzonder grote versie gewerkt.
Door de onthulling van de Mac Pro zijn nu eindelijk alle Apple computers overgestapt op Apple Silicon. Maar sommige modellen beginnen nu juist langzaam maar zeker achter te lopen op de nieuwste Apple Silicon-chips. De iMac is er bijvoorbeeld alleen met een M1 chip, terwijl veel andere computers een M2-versie hebben en er relatief snel een M3 chip wordt verwacht.
Maar volgens Mark Gurman van Bloomberg zijn er wel nieuwe iMacs in ontwikkeling. Er zouden in ieder geval twee versies met een scherm van 24 inch verschijnen. Ook zou het bedrijf eindelijk weer met een grotere iMac komen, nadat 27-inch versies zijn verdwenen.
De nieuwe iMac zou zelfs nog groter worden dan 27 inch. Gurman spreekt van een scherm van meer dan 30 inch. Het is niet bekend wanneer dat model moet lanceren, maar Gurman verwacht dat hij wat langer op zich laat wachten en dus waarschijnlijk niet dit jaar meer verschijnt.

Apple maakt Macs groter

Een iMac van 30 inch zou niet de eerste keer zijn dat Apple een Mac op de markt brengt die een stuk groter is dan in het verleden gebruikelijk was. Zo onthulde het bedrijf onlangs een MacBook Air van 15 inch, wat opvallend groot was voor de Air, die meestel licht en compact is. Hij was zelfs groter dan sommige MacBook Pro-modellen.

Populair Nieuws