Ubisoft gaat de prijs van PS5 en Xbox Series games flink verhogen

News
dinsdag, 13 september 2022 om 15:30
ubisoft logof1640337298
Andere grote uitgevers verhogen de prijs van hun titels en Ubisoft gaat het nu ook doen. In de toekomst zullen grote PS5 en Xbox Series games van het Franse bedrijf flink in prijs stijgen.
Momenteel betaal je voor Ubisoft games nog de 'normale' prijs als het gaat om nieuwe AAA games. Dat betekent dat je 60 euro kwijt bent in Europa, waar dezelfde games in de VS voor 50 dollar worden verkocht - omdat er daar geen btw wordt verrekend over de adviesprijs.
Daar komt binnenkort alleen verandering in. Tegenover Axios bevestigt CEO Yves Guillemot namelijk dat de prijs voor Ubisoft games flink omhoog gaat. Zo zullen de grote AAA games voortaan 70 dollar kosten, wat in Nederland waarschijnlijk vertaald gaat worden naar 80 euro. Het gaat daarbij wel alleen om de PS5 en Xbox Series X/S versies van de games.
De prijsverhoging gaat verrassend genoeg in met Skull and Bones, een game waar de verwachtingen niet bepaald hoog voor zijn, mede omdat de titel jaren in development hell heeft gezeten. Assassin's Creed Mirage, de aankomende game in de grootste franchise van Ubisoft, blijft ondertussen juist het oude prijskaartje houden.

Ubisoft niet de eerste met een prijsverhoging

De prijsstijging van Ubisoft komt niet bepaald als een grote verrassing. Er zijn namelijk al meerdere grote uitgevers geweest die besloten hebben om de prijs van hun games te verhogen. 2K begon er als eerste mee, door de prijs van NBA 2K21 te verhogen naar 70 dollar.
De uitgever die alleen de meeste aandacht heeft getrokken met de prijsstijging, is Sony. Het Japanse bedrijf besloot namelijk rond de release van de PlayStation 5, dat alle first party games op de PS Store verhoogd zouden worden naar 80 euro. Volgens CEO Jim Ryan is dat omdat het ontwikkelen van games vandaag de dag een stuk duurder is geworden.

Populair Nieuws