'Apple zet streep door ambitieus project na tien jaar werk'

News
woensdag, 28 februari 2024 om 10:30
apple 1839363 1920f1612952324
Naast veel smartphones, tablets en smartwatches zou Apple ook al een lange tijd werken aan een elektrische auto. Maar het ambitieuze project zou naar verluidt geannuleerd zijn door het bedrijf na tien jaar.
Hoewel Apple voornamelijk bekendstaat om de iPhone, de MacBooks en een aantal andere portable producten, is het bedrijf altijd op zoek naar nieuwe kansen in de techwereld. Dat heeft het bedrijf bijvoorbeeld aangetoond met de recente lancering van de Apple Vision Pro, een VR- en AR-bril.
Er gingen ook al lange tijd geruchten dat Apple zou werken aan een elektrische auto, om de concurrentie aan te gaan met Tesla en de vele traditionele automerken die nu elektrische auto’s maken. Maar volgens Bloomberg is daar nu een einde aan gekomen.
De doorgaans goed ingelichte publicatie meldt dat Apple de ‘bijna 2000 werknemers’ aan het project heeft verteld dat er een streep wordt gezet door de elektrische auto. Werknemers werden gevraagd om de informatie niet te delen, omdat de aankondiging niet publiekelijk was. Het nieuws werd gedeeld door Apple’s Chief Operating Officer Jeff Williams en Kevin Lynch, een VP die aan het hoofd stond van het project.

Wat gaat er met de werknemers gebeuren?

De mensen van Apple die de afgelopen tien jaar bezig zijn geweest aan het project, hoeven gelukkig niet te vrezen voor hun baan. Naar verluidt zal het personeel namelijk overgebracht worden naar de AI-divisie van Apple. De werknemers zullen gaan werken aan generative AI, wat een grote nieuwe focus is voor het bedrijf.