Let op: F1 GP van Saoedi-Arabië heeft een aangepast tijdschema

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 7:00
max verstappen vonken gp saoedi arabie 2023f1679302374
Je moet goed opletten als je niks wil missen van de GP van Saoedi-Arabië. Net zoals de GP van Bahrein heeft de F1 Grand Prix namelijk een aangepast tijdschema.
We hebben maandenlang moeten wachten op het nieuwe Formule 1-seizoen, hoewel Max Verstappen precies is verdergegaan waar hij is gebleven in 2023 - met een dominante overwinning. Gelukkig worden we ook meteen verwend met een double header, zodat we niet weer moeten wachten op de volgende Grand Prix.
Aankomend weekend is het namelijk tijd voor de GP van Saoedi-Arabië. De Formule 1 blijft dus even in het Midden-Oosten, deze keer in de stad van Jeddah. De race is dan ook een stratencircuit en één van de meest uitdagende op de kalender. Het circuit kent namelijk hoge snelheden, maar weinig ruimte om uit te wijken. De kans is dus zeker aanwezig dat er een coureur in de barrière eindigt en de safety car de baan op moet.

Racen op een andere dag

Net zoals de GP van Bahrein is de racedag alleen niet op zondag. De Grand Prix zelf wordt namelijk gehouden op zaterdag en dat betekent dat het hele raceweekend een dag opgeschoven wordt. Je kan dus inschakelen voor de eerste vrije trainingen op donderdag en voor de kwalificatie op vrijdag.
Dat de vorige race van start ging op zaterdag had ook te maken met de GP van Saoedi-Arabië. De Ramadan begint namelijk op zondag, waardoor is besloten om de aankomende race een dag eerder te houden. Maar omdat er minimaal een week tussen twee Grands Prix moet zitten, was de GP van Bahrein geforceerd om een dag op te schuiven.
Check hieronder het volledige tijdschema voor de GP van Saoedi-Arabië.

Populair Nieuws