Apple geeft advies over onhandige iPhone feature

News
donderdag, 06 april 2023 om 16:00
iphone 14 prof1672917626
Met de iPhone 14 introduceerde Apple een nieuwe feature die levens moet redden. Handig, zou je denken, maar deze feature is al meerdere keren juist onhandig gebleken doordat hij ook hulpdiensten belt bij vals alarm. Apple adviseert gebruikers over wat te doen in zo’n situatie.
Je iPhone 14 en recente modellen van de Apple Watch kunnen herkennen wanneer je een auto-ongeluk meemaakt. Als je dan zelf niet in staat bent om hulpdiensten te bellen, kan je telefoon dat voor je doen. Het probleem is alleen dat veel van de bewegingen en krachten waaraan de iPhone een ongeluk herkent ook voorkomen in achtbanen of bij het wintersporten.
Dat heeft al in veel gevallen geleid tot situaties waarbij er onnodig contact werd gelegd met hulpdiensten. Dat kunnen hulpdiensten uiteraard niet gebruiken, maar Apple raadt nu aan om niet direct op te hangen als je telefoon per ongeluk het alarmnummer belt. Het is beter om de alarmcentrale te laten weten wat er is gebeurd en uit te leggen dat je geen hulp nodig hebt.
In principe zorgt dat ervoor dat hulpverleners niet verbaasd achterblijven over wat er is gebeurd. Er is alleen nog steeds een probleem met dit advies, want het gebeurde bij de valse alarmen ook vaak dat gebruikers helemaal niet doorhadden dat de hulpdiensten gebeld waren. Wanneer je een skipak aan hebt of in een achtbaan zit is het makkelijk om je telefoon niet te horen.

iPhone 14 crashdetectie verbeterd in nieuwe software

Overigens komt Apple niet alleen met adviesen voor wanneer de iPhone crashdetectie een fout maakt. In de laatste paar versies van iOS 16 is de crashdetectie wel degelijk verfijnd om minder vaak vals alarm te slaan. Maar een volkomen feilloze versie van deze feature lijkt niet mogelijk.

Populair Nieuws