Call of Duty maps zijn niet meer welkom in Fortnite

News
donderdag, 06 april 2023 om 15:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Gebruikers zijn lekker creatief bezig geweest met een nieuwe tool voor Fortnite. Alleen niet alle creaties zijn welkom, want Epic heeft een aantal Call of Duty maps nu uit de shooter verwijderd.
Twee weken geleden heeft Epic een handige nieuwe tool uitgebracht genaamd UEFN (Unreal Editor for Fortnite). Met het programma krijgen spelers de mogelijkheid om hun eigen content voor Fortnite te maken met bijna dezelfde middelen die Epic zelf voorhanden heeft. Bovendien gaat het bedrijf ook geld uitkeren aan creators voor populaire content.
Creatievelingen zijn al snel aan de slag gegaan met het maken van nieuwe content en maps in de game. Epic grijpt nu alleen wel in. De uitgever heeft namelijk meerdere Call of Duty maps die gemaakt zijn met UEFN verwijderd uit Fortnite. Dat heeft Mist Jawa, de creator van de maps, bevestigd via Twitter.

Waarom zijn de maps verwijderd

De reden achter de verwijdering is waarschijnlijk Activision Blizzard. YouTuber Jake Lucky meldt dat de uitgever achter Call of Duty een klacht voor Copyright Infringement heeft ingediend bij Epic. Niet lang daarna zouden maps die geïnspireerd zijn op Call of Duty maps, waaronder het populaire Rust, zijn verwijderd.
De actie is niet geheel verrassend. Creators zijn er eerder al aan herinnerd door Epic dat alle content moet voldoen aan de ‘Intellectual Property en DMCA richtlijnen’. Het is onder andere niet toegestaan om content na te maken waar copyright op zit.

Populair Nieuws