‘iPhone 15 maakt bekende feature veel nuttiger’

News
donderdag, 30 maart 2023 om 18:00
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 15 is zeker nog een paar maanden weg, maar de geruchtenmolen draait altijd. Zo werd onlangs beweerd dat de mute-schakelaar van de iPhone flink gaat veranderen. Nu blijkt dat hij misschien wel veel nuttiger wordt.
Op een iPhone kun je momenteel heel makkelijk bepalen of je telefoon over mag gaan of niet. Er zit een schakelaar aan de zijkant die je zonder je iPhone te hoeven ontgrendelen laat wisselen tussen een mute-stand en een stand waarin je telefoon gewoon herrie mag maken. Die schakelaar wordt op de iPhone 15 alleen een capacitieve knop, die je niet fysiek omzet.
Maar daar blijft het niet bij, meldt een gebruiker van het MacRumors forum die vorig jaar allerlei juiste informatie had over het Dynamic Island. De gebruiker meldt namelijk dat de knop geen specifieke mute-knop meer is, maar een action button, die ingesteld kan worden om verschillende acties uit te voeren. Iets dergelijks is ook al te vinden op de Apple Watch Ultra.
Als je dus eigenlijk nooit je mute schakelaar omzet, kan je nu toch de schakelaar (of liever gezegd, de knop) nu ergens anders voor gebruiken. MacRumors vermoedt dat je er onder andere een knop voor de zaklamp van kunt maken, of een snelle manier om ee screenshot te maken. In veel gevallen zijn het functies die nu al werken via Back Tap.

iPhone 15 verandert ook volumeknoppen

Overigens ziet het er naar uit dat de iPhone 15 helemaal geen mechanische knoppen meer heeft. Renders laten namelijk zien dat de mute schakelaar niet de enige knop is die capacitief wordt. Ook de volumeknoppen maken deze switch.

Populair Nieuws