Apple CEO Tim Cook zet vraagtekens bij VR en de Metaverse

News
maandag, 03 oktober 2022 om 14:00
pexels fauxels 3183164f1645620626
Als er twee dingen hot zijn momenteel in de tech-wereld, dan zijn het wel VR en de Metaverse. Ook Apple is daar onder andere mee bezig, maar CEO Tim Cook zet er ondertussen wel vraagtekens bij.
Het moederbedrijf achter Facebook heeft vorig jaar de naam veranderd naar Meta en dat is niet zonder reden. Volgens Meta is het bedrijf namelijk meer dan alleen een social media-platform en is het van plan om de digitale wereld op zijn kop te zetten met de Metaverse. Dat moet onder andere ondersteund worden door de VR-brillen van Oculus, dat ook in handen is van Meta.
Tim Cook, de CEO van Apple, vraagt zich alleen af of het wel verstandig is om zoveel in te zetten op de Metaverse en VR. Bij Apple is er nog geen woord gerept over de Metaverse en volgens Cook is daar een goede reden voor, zo zegt hij in een interview met Bright.

“Ik vind het belangrijk dat mensen goed begrijpen wat iets is. Ik weet niet echt zeker of de gemiddelde persoon je kan vertellen wat de Metaverse is.”

Cook denkt ook niet dat mensen de hele dag rondlopen met een VR-bril in de nabije toekomst. De CEO van Apple denkt dat het handige apparaten die op een goede manier gebruikt kunnen worden, maar dat je ‘niet je hele leven wil leiden in VR’ en dat het alleen ‘voor gezette periodes’ is.

Eigen VR-bril van Apple

Ondanks de kritiek van Cook werkt Apple momenteel wel aan een eigen VR-headset. Naar verluidt moet de bril al uitkomen in 2023, ondanks dat er nog niks officieel is verteld over het apparaat.
De headset moet niet alleen dienst doen als VR-bril, maar ook als AR-bril. Tim Cook is namelijk wel enthousiast over het gebruik van augmented reality in de techwereld. Ook bij het publiek is het populair, aangezien Pokémon Go gebruikmaakt van de technologie en dat is nog steeds één van de meest gespeelde mobile games van het moment.