Update - Apple verwijdert enorm social media-platform van de App Store

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 17:30
iphone 13 pro 9f1633082558
Op de App Store is nu niet meer het enorme social media-platform VK te vinden. Apple heeft besloten om de app te verwijderen, vanwege sancties van het Verenigd Koninkrijk.

Update - Social media platform terug op de App Store

Apple heeft besloten om VKontakte weer terug te zetten op de App Store. De techgigant geeft als reden dat de ontwikkelaars achter de app aangetoond hebben dat ze 'niet gecontroleerd worden' door een organisatie dat het doelwit is van sancties. Dat meldt The Verge.

Origineel bericht

Gebruikers op iPhone en iPad kunnen alleen apps downloaden via de App Store van Apple zelf. Het is daardoor nu niet meer mogelijk om op de apparaten het social media-platform VK te gebruiken. De organisatie achter VK zegt in een verklaring dat Apple de app blokkeert, maar dat ze het platform ‘zullen blijven ontwikkelen voor iOS’.
Aan The Verge heeft Adam Dema, een woordvoerder van Apple, bevestigt dat VKontakte - een Russische versie van Facebook - wereldwijd is verwijderd en dat de accounts van de ontwikkelaar is gesloten. De reden voor het verwijderen van de app is de sancties die zijn uitgevoerd door het Verenigd Koninkrijk.

“De apps worden uitgegeven door ontwikkelaars die grotendeels in handen zijn van partijen die onder sancties van het Verenigd Koninkrijk vallen. Om te voldoen aan de sancties, heeft Apple de ontwikkelaar-accounts verwijderd en de apps kunnen niet meer gedownload worden vanuit elke App Store, ongeacht de locatie. Gebruikers die de app al hebben, kunnen die blijven gebruiken.”

Waarom is het social media-platform verboden?

De nieuwe sancties van het Verenigd Koninkrijk zijn maandag ingegaan, na de schijnreferenda die Rusland heeft georganiseerd in delen van Oekraïne. De sancties zijn gericht op 23 topmensen bij de Gazprombank, dat sterke banden heeft met VKontakte.
Het Ministerie van Digitale Zaken van Rusland heeft opgeroepen dat het de blokkade op de App Store gaat onderzoeken. De app is nog wel te downloaden via de Play Store van Google.
Dit bericht is bijgewerkt op 19 oktober 2022.

Populair Nieuws