De nieuwe naam van Facebook is onthuld

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 12:30
pexels thought catalog 2228555 2f1607588833
Afgelopen donderdag hield Facebook haar Connect event. Hierin vertelde Mark Zuckerberg over de nieuwe naam van Facebook en meer.
De afgelopen paar dagen is Facebook flink voorbij komen in het nieuws. Privacyproblemen, de kwartaalcijfers, maar nu ook met groter nieuws. Facebook krijgt namelijk een gigantische metamorfose. Veel informatie daarover kwam naar voren tijdens de Facebook Connect livestream. Om te beginnen zal de naam van het bedrijf veranderen naar 'Meta'. Zuckerberg liet weten dat dit is omdat Facebook groter is dan alleen maar een app op de telefoon. Het bedrijf houdt zich flink bezig met de Metaverse, maar de naam Facebook straalt dat alleen niet echt uit.
Tijdens de livestream kwam ook de Oculus VR voorbij. Hierin zat een tease naar de nieuwste high-end headset, een home space die je meer kunt aanpassen en fitness accessoires. Daarnaast kwam ook de VR-versie van Grand Theft Auto: San Andreas ter sprake. Tot slot kwamen ook een hoop nieuwe VR features voorbij, zoals poppetjes die naar een concert gingen of ping pong speelden. Het is duidelijk dat Mark Zuckerberg een nieuw doel voor ogen heeft en druk bezig is om zijn bedrijf nog meer uit te breiden.

Meer veranderingen in de toekomst

Na de livestream kwam nog meer informatie over de hele rebranding naar buiten. De Oculus VR-bril zal in de toekomst Meta Quest heten, en het logo voor het gebouw van Facebook is veranderd van het bekende duimpje omhoog naar een moderne M. Ongetwijfeld zal er in de toekomst meer informatie vrijkomen over Meta, Facebook en Oculus VR. Tot die tijd is het voor Zuckerberg belangrijk dat Facebook (nu dus Meta) bekend komt te staan als meer dan alleen een social media platform.

Populair Nieuws