Update - Gratis game over oorlog in Oekraïne nu te spelen

News
maandag, 03 oktober 2022 om 13:30
ukraine war storiesf1657725684
De invasie van Oekraïne door Rusland duurt nog steeds voort en er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Om de impact van de oorlog ook buiten het land te tonen, werkt ontwikkelaar Starni Games aan de gratis game Ukraine War Stories.

Update - Releasedatum Ukraine War Stories onthuld

Het was al bekend dat de volledige versie van Ukraine War Stories in oktober zou uitkomen, maar ontwikkelaar Starni Games heeft nu ook de precieze releasedatum bekendgemaakt. Op 18 oktober zal de game volledig te spelen zijn via Steam.

Origineel bericht

Sinds februari wordt Oekraïne in de greep gehouden door de invasie van het Russische leger. Dagelijks vallen er doden in de oorlog, waaronder veel onschuldige slachtoffers. De gruwelen van de oorlog zijn voor buitenstaanders vaak lastig te begrijpen, waardoor Starni Games is begonnen met het ontwikkelen van een game om de ervaring over te brengen.
Ukraine War Stories is een visual novel en vertelt drie waargebeurde verhalen over de oorlog in Oekraïne, die zich afspelen tijdens de eerste maanden van de oorlog. In tegenstelling tot veel games ben je geen soldaat, maar simpelweg een overlever. De game brengt je van de eerste bombardementen in Hostomel, naar de gruwelen in Bucha en vervolgens het verzet in Mariupol.
De volledige game zal in oktober uitkomen, maar de game is nu al te spelen. Starni Games heeft namelijk een demo uitgebracht via Steam. Als de volledige versie van Ukraine War Stories uitkomt, zal de titel ook helemaal gratis zijn. De ontwikkelaar zegt alleen de ervaring te willen delen en er niet aan te verdienen.

Uitdagende ontwikkeling in Oekraïne

De studio is gevestigd in Kyiv, de hoofdstad van het land dat al sinds het uitbrengen van de oorlog te maken heeft met raket-aanvallen. Het ontwikkelen van de game is dan ook geen makkelijke opgave voor het kleine team.
Eén van de ontwikkelaars is zelfs gepakt door het Russische leger en heeft zich een week moeten verstoppen in Bucha, de plaats waar één van de verhalen zich afspeelt. Het verhaal van de ontwikkelaar wordt dan ook gebruikt voor de game, naast veel andere verhalen van ooggetuigen en publieke bronnen.
Starni Games is niet de enige game-ontwikkelaar die problemen ondervindt door de oorlog. STALKER 2-ontwikkelaar GSC Game World heeft zelfs het land moeten verlaten om de ontwikkeling van de game door te kunnen zetten.
Dit bericht is bijgewerkt op 3 oktober 2022.

Populair Nieuws