GTA Online update kort de laadtijden in na fix gemaakt door fan

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 13:00
gta online 2f1648202779
Een tijdje terug kwam een modder erachter dat de laadtijden van GTA Online, onnodig lang waren. De fan en modder T0ST wist via een zelfgemaakte code de laadtijden met wel 70 procent te verminderen op PC. Toen dit gedaan was door T0ST was het nog maar de vraag of dat Rockstar zelf hier ook wat aan ging doen, en goed nieuws! Er komt een officiële update aan, dat de laadtijden flink gaat verminderen.
Rockstar Games heeft tegenover PC Gamer duidelijk gemaakt dat de gevonden ‘fouten’ tijdens het inladen van GTA Online, opgelost worden in een aankomende update. Begin maart heeft T0ST de fout gevonden. GTA Online zou veels te vaak de codes en items langsgaan tijdens het laden, en maakte gebruik van slechts één core van de CPU in plaats van het verdelen over alle cores die beschikbaar zijn. Het nadeel van een fan gemaakte mod en een Rockstar spel, is dat je geband kan worden in de game.
Volgens T0ST zou de oplossing voor dit probleem niet langer moeten duren dan een dag voor maar één ontwikkelaar. Nu heeft het helaas iets langer dan dat geduurd, maar er komt snel een officiële update aan dat de laadtijden enorm moet verbeteren.

Flinke beloning voor fan

Normaal gesproken heeft Rockstar Games een soort beloningssysteem dat wanneer je een bug of gigantische fout vindt in de code of het spel, je betaald wordt voor de moeite die je hebt gedaan. De ‘fout’ die T0ST heeft gevonden, was daarentegen niet echt een ‘fout’ te noemen. De game werkte zoals het hoorde, maar er kon gewoon flink verbeterd worden. Gelukkig heeft Rockstar Games een uitzondering gemaakt voor de modder en hem beloond met een flink bedrag van 10.000 dollar.
Wanneer de update met de verbetering uitkomt is nog niet duidelijk, het zal waarschijnlijk bij de eerst volgende update gelijk toegepast worden.

Populair Nieuws