Apple behaalt nieuw record dankzij iPhone en Mac

News
vrijdag, 29 april 2022 om 13:00
iphone 13 mini review 3f1658131499
Ondanks dat veel bedrijven nog steeds kampen met tekorten, gaat het Apple voor de wind. De techgigant heeft in maart namelijk een nieuw record behaald, grotendeels dankzij het succes van de iPhone en Mac.
Het is geen geheim dat de iPhone en de computers en laptops van Apple razend populair zijn. Kijk naar een smartphone of laptop in iemands broekzak of rugtas en de kans is groot dat er een product van Apple in zit.
Door de aanhoudende tekorten van semi-conductor chips en grondstoffen die nodig zijn voor elektronisch producten, zou je alleen niet verwachten dat Apple nu een nieuw record neerzet. Niets is alleen minder waar, want uit de cijfers van het afgelopen kwartaal blijkt dat het bedrijf de beste maart ooit heeft gehad. CEO Tim Cook heeft daarnaast aan CNBC laten weten dat de afgelopen zeven kwartalen de beste kwartalen voor Apple tot nu toe zijn geweest.
Het succes voor Apple komt dankzij de stijgende verkopen van de iPhone, Mac en wearables en accessoires, zoals de Apple Watch. Apple heeft afgelopen kwartaal een nieuwe Mac gelanceerd, de Mac Studio, en een nieuwe iPhone SE. De enige tegenvaller voor de techgigant is de verkopen van de iPad. Volgens Cook komt dat door de grote leveringsproblemen.

Nieuwe iPhone in aantocht

Apple kan in het derde kwartaal mogelijk ook een flinke omzet erbij boeken. Het bedrijf werkt momenteel namelijk aan de iPhone 14, waar zoals gewoonlijk veel fans naar uit kijken. De lancering van de nieuwe iPhone wordt normaal gehouden in september of oktober. Het ligt er dus een beetje aan of Apple dit jaar vroeg of iets later is met de lancering van de iPhone 14.
Recent zijn ook al de eerste berichten over de iPhone 16 verschenen. Naar verluidt zal de toekomstige smartphone de allereerste iPhone zijn met een volledig full-screen display. Dat houdt in dat er dus geen notch of andere inkeping meer zit in het scherm en dat het display helemaal van rand tot rand zal zijn.