Apple kondigt Mac Studio en Studio Display aan

News
woensdag, 09 maart 2022 om 11:30
2022 03 09 apple mac studiof1646819497
Tijdens haar event op 8 maart heeft Apple een nieuwe Mac en een nieuw beeldscherm aangekondigd. Het gaat om de Mac Studio en Studio Display. Beide apparaten zijn volgens Apple ongeëvenaard in wat ze doen.
Mac Studio is een nieuwe Mac desktop die verkrijgbaar is met de M1 Max of M1 Ultra chipsets van Apple. Beide uitvoeringen zijn enorm krachtig. De CPU van een M1 Max-uitvoering is 2,5 keer zo snel als de snelste 27-inch iMac met 10-core processor. De M1 Ultra-uitvoering is zelfs 3,8 keer zo snel.
Ondanks de enorme kracht is de Mac Studio vrij compact. De oppervlakte is maar 40 vierkante centimeter en het apparaat is maar 10 centimeter hoog. Dit krachtige apparaat moet vooral creatieve professionals in staat stellen om ongekende prestaties uit hun computer te halen.

Studio Display past goed bij Mac Studio

Samen met Mac Studio wordt ook Studio Display geïntroduceerd. Studio Display is een 27 inch 5K-scherm. De monitor is bovendien uitgerust met de nodige audiovisuele hardware. Hoogtepunt daarbij zijn de zes speakers, die ook geschikt zijn voor ruimtelijke audio van Dolby Atmos.
Zowel Mac Studio als Studio Display zijn nu te bestellen via Apple.com of in de Apple Store-app. Bestellingen worden vanaf 18 maart bezorgd. Dat is ook de dag waarop je de apparaten kunt kopen in Apple Stores en bij erkende resellers.
Mac Studio is te koop vanaf 2329 euro. Afhankelijk van welke aanvullende opties je kiest kan die prijs hoger uitvallen. Studio Display is verkrijgbaar voor een vaste prijs van 1779 euro.

Nog meer Apple-producten tijdens event

Apple heeft geen heel event besteed aan Mac Studio en Studio Display. Ook aandere producten kwamen aan bod. Zo heeft het bedrijf een nieuwe variant van de iPhone aangekondigd: de iPhone SE 2022.

Populair Nieuws