Nieuwe, goedkopere iPhone SE onthuld door Apple

News
woensdag, 09 maart 2022 om 9:30
Goed nieuws voor liefhebbers van iPhones die geen geld hebben voor de iPhone 13. Apple heeft namelijk de nieuwe versie van de goedkopere iPhone SE onthuld.
Het is geen geheim dat de iPhone flink wat centjes kost. Gelukkig heeft Apple in 2016 de iPhone SE-variant gelanceerd, een goedkopere smartphone met de bekende iOS-software. Daar kwam in 2020 een tweede versie bij en nu kunnen we ons opmaken voor de derde variant. Apple heeft dinsdagavond namelijk de nieuwe iPhone SE uit de doeken gedaan tijdens een presentatie.
De nieuwe 5G iPhone SE lijkt qua uiterlijk sterk op haar voorgangers, met dikke bezels en een fysieke Home-knop. Dat is opvallend, want de normale iPhones hebben ondertussen een flinke make-over gekregen. Een ander groot verschil, en waar flink op de kosten zal worden bespaard, is de camera van de iPhone SE. De goedkope smartphone heeft maar één lens van 12 megapixel, terwijl de iPhone 13-versies er meerdere hebben. Ook moet de nieuwe SE het doen met een 4,7-inch LCD-scherm, waar de iPhone 13 een kleurrijk OLED-scherm heeft.
Aan de binnenkant heeft de iPhone SE wel een grote upgrade gekregen. De smartphone huisvest namelijk de Bionic A15-chipset van Apple, dezelfde chipset als in de iPhone 13. Dat betekent dat de iPhone SE razendsnel is en ook games dus met gemak zal kunnen draaien.

Mooi prijskaartje voor de iPhone SE

Alle aanpassingen aan de nieuwe smartphone van Apple zijn namelijk bedoeld om de prijs zo laag mogelijk te houden, aangezien de iPhone SE het budget-model van de iPhone line-up is. Dat is Apple ook zeker gelukt.
Waar de normale iPhone 13 namelijk begint bij 909 euro, is de goedkoopste variant van de iPhone SE slechts 529 euro. Daarbij krijg je een model met 64GB aan opslag. Wil je meer opslag, dan kan je ook kiezen voor een model met 128GB (579 euro) of 256GB (699 euro). Vanaf vrijdag 11 maart zal de verkoop van de iPhone SE in Nederland beginnen.