Dune prequel serie strikt Emmy-winnende Chernobyl-regisseur

News
vrijdag, 29 april 2022 om 13:30
2021 10 15 dune 1f1636127550
De Dune prequel serie Dune: The Sisterhood heeft zijn regisseur gevonden in Johan Renck, bekend van onder andere Chernobyl, Vikings, Breaking Bad en The Walking Dead. Zo meldt Variety.
Let op: dit artikel bevat spoilers over Dune: Part One!
Dune: The Sisterhood speelt zich af 10.000 jaar voor de gebeurtenissen uit de film en volgt de Harkonnen Sisters, terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte vestigen die bekend staat als de Bene Gesserit. Deze sekte bleek in Dune: Part One verschillende onbetrouwbare middelen te hebben gebruikt om de weg te bereiden voor een ‘uitverkorene’ die uiteindelijk zou verschijnen: hoofdpersoon Paul Atreides gespeeld door Timothée Chalamet. Ook de Harkonnens waren in de film te zien, als antagonisten die verantwoordelijk waren voor het uitroeien van de familie Atreides.
De prequel serie is al een tijdje in de maak. Voor de film uitkwam was Dune: The Sisterhood namelijk al in het vroege stadium van productie. In eerste instantie zou Denis Villenueve, die de Dune films regisseert, de eerste aflevering regisseren. Emmy-winnende regisseur Johan Renck neemt dat stokje nu over. Naast de eerste aflevering regisseert hij ook de tweede aflevering en dient hij als uitvoerend producent. Diane Ademu-John (The Haunting of Bly Manor, Empire) dient als showrunner, schrijver en uitvoerend producent.

Wanneer kunnen we de Dune prequel verwachten?

HBO Max heeft nog geen datum bekendgemaakt voor wanneer we Dune: The Sisterhood kunnen verwachten. Aangezien de serie nog in een vroeg stadium zit, zal het waarschijnlijk nog een tijdje duren. Dune: Part Two staat in ieder geval voor volgend jaar op de planning. De opnames gaan dan ook al snel van start.

Populair Nieuws

Laatste Reacties