'Apple iPhone 16 krijgt een compleet full-screen display'

News
donderdag, 21 april 2022 om 12:00
Sinds de iPhone X hebben alle smartphones van Apple een notch gehad. Volgens de goed-geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo komt daar een einde aan met de iPhone 16, dankzij een compleet full-screen display.
Fans van Apple smartphones wachten met smart op de officiële aankondiging van de iPhone 14 line-up. Dat zal nog wel even duren, aangezien de meeste iPhones in september of oktober worden gepresenteerd, dus voorlopig moeten we het nog even doen met alle iPhone 14 geruchten die opduiken. Maar er zijn nu ook al de eerste geruchten opgedoken over veel latere versie, de iPhone 16 om precies te zijn.
De analist Ming-Chi Kuo, een bekende naam als het aankomt op iPhone leaks, claimt namelijk dat de iPhone 16 Pro de allereerste iPhone zal zijn met een compleet full-screen display. Het betekent dat de hele voorkant uit een scherm zal bestaan, zonder notch of andere elementen die het scherm onderbreken. Dat zegt hij op Twitter.

Hoe zit het met de selfie-camera voor de iPhone 16?

Zonder notch of punch-hole lijkt het alleen wel lastig om een selfie camera in de iPhone 16 te plaatsen. Volgens Kuo zal Apple daarom gebruikmaken van een under-display front camera, dat betekent dat de selfie camera dus onder het scherm zelf verstopt zal worden. Ook de sensor voor Face ID zal dezelfde behandeling krijgen.
Het wordt alleen wel een uitdaging voor Apple om dat goed te verwerken, want met een camera onder het display, is het algoritme cruciaal om een goede kwaliteit foto’s garanderen. Zo’n lens kan namelijk veel minder licht, en dus details, opvangen dan een normale sensor.