'Apple Airtags zou oneerlijke concurrentie zijn'

News
donderdag, 22 april 2021 om 12:30
apple airtagf1619082773
Apple heeft net haar Apple Airtags aangekondigd tijdens het springloaded evenement waar ook nieuwe producten zoals de iPad Pro en iMac te zien waren. Nu vindt een ander bedrijf nieuwe Airtag gadget “oneerlijke concurrentie”. Tile, de leider van de bluetooth-trackers op dit moment, vindt dat het nieuwe product van Apple niet door de beugel kan.
Na jarenlange geruchten kondigde Apple eindelijk de kleine bluetooth-labels aan die je aan je sleutelbos of tas kunt hangen. Zodra ze binnen bereik zijn kunnen ze piepen als je een Airtag kwijt bent en als je buiten bereik zijn, zijn ze te vinden via de Zoek Mijn-app. Tile is er alleen niet heel blij mee. Tile vindt het oneerlijke concurrentie en vraagt zich af hoe oprecht Apple is over het nieuwe product. Apple beweert weer dat het Zoek Mijn-netwerk al bestaat ver voordat Tile opgericht was en konden Apple-gebruikers al hun producten opsporen via de app van Apple zelf.

Tile mag meedoen met Apple

Hoewel Tile erg sceptisch is over de praktijken van Apple en haar nieuwe Airtags, nodigt Apple de maker van de andere zoek-labels wel uit. Tile staat volgens Apple vrij om zich aan te sluiten bij het zoeknetwerk van Apple. Tile heeft inmiddels ruim 90 procent van de markt voor zoeklabels in handen en Apple ziet graag dat zij hier bij aansluit om gebruikers het gemak te bieden van verschillende opties.
De kans dat dit gebeurt is alleen erg klein. Tile heeft namelijk een eigen zoeknetwerk gemaakt, maar die werkt alleen als gebruikers het op de juiste manier instellen. Ook vindt Tile het een probleem dat gebruikers van de Tile-app een extra betaling moeten doen voor extra functies, waarvan 30 procent naar Apple gaat. Deze functies zouden gratis zijn bij het zoeknetwerk van Apple en is dus een veel betere optie voor consumenten als deze nergens meer aan vast willen zitten.