Apple toont nieuwe iMac bij Apple Event

News
woensdag, 21 april 2021 om 9:28
applef1623141517
Na het stopzetten van de iMac Pro was het eigenlijk al wel een beetje te verwachten, maar Apple heeft nu dan toch officieel zijn nieuwe iMac getoond. Het was een van de grotere onthullingen op het Apple Event.
Apple besloot flink uit te pakken voor het Apple Event, want naast aankondiging voor de nieuwe iPhone en de iPad Pro, was het ook weer even tijd voor de iMac om in de spotlight te staan. De desktop computer van Apple heeft de laatste jaren iets minder liefde gekregen dan de Macbook-laptops en daarom is het fijn dat Apple eindelijk weer een nieuwe iMac uitbrengt. Zoals verwacht zal de nieuwe iMac gebruik gaan maken van de bekende M1 Chip van Apple.
De M1 chip zal voor indrukwekkende en razendsnelle prestaties gaan zorgen waar veel andere computer nog een puntje aan zouden kunnen zuigen. Toch is dat niet eens het belangrijkste om je op te verheugen met de nieuwe iMac computers van Apple. Naast die razendsnelle M1 chip heb je namelijk ook een 4,5K retina display en ingebouwde speakers die gebruik maken van Dolby Atmos. Zo weet je in ieder geval dat wat je ook doet, dat het in bijzonder hoge kwaliteit is.

Nieuwe iMac bij Apple Event

Is er dan iets wat niet zo fijn is aan de nieuwe iMac? Nou, misschien is het prijskaartje niet zo prettig, maar dat zijn we wel gewend van Apple. Het allergoedkoopste model zal 1.449 euro gaan kosten. Toch lijkt de nieuwe iMac zijn geld meer dan waard en heb je meerdere kleuren om uit te kiezen, want daar gaat het natuurlijk echt om als je een computer gaat aanschaffen.
Voor veel kenners van Apple kwam het eigenlijk niet echt als een verrassing dat er een nieuwe iMac gepresenteerd werd bij het Apple Event. De iMac Pro uit 2017 werd namelijk een maandje geleden uit de productie gehaald en meestal is dat toch wel een teken dat er iets nieuws aankomt. Apple heeft in ieder geval weer genoeg getoond om enthousiast over te worden, waaronder ook Apple TV 4K wat ongetwijfeld goed hand in hand zal gaan met de nieuwe iMac.