'Apple AirPods Pro met USB-C komen sneller dan verwacht'

News
maandag, 27 maart 2023 om 16:30
airpods pro usb cf1675871612
Apple moet vanaf 2024 verplicht overstappen naar USB-C. De AirPods Pro met de ‘nieuwe’ aansluiting komen nu naar verluidt al sneller dan verwacht.
Om e-waste tegen te gaan is de Europese Commissie gekomen met een nieuwe wet. Vanaf 2024 moeten alle kleine tot middelgrote elektronische apparaten die verkocht worden in de EU, opgeladen kunnen worden met een USB-C-oplader. Daar vallen onder andere smartphones, tablets en draadloze oordopjes onder.
Apple heeft hard gestreden tegen de wet, omdat het Amerikaanse bedrijf haar producten allemaal heeft uitgerust met een Lightning-port. De techgigant moet dus in de toekomst te overstap gaan maken en dat gaat volgens analist Ming-Chi Kuo voor één product al sneller gebeuren dan verwacht.
Kuo meldt namelijk via Twitter dat de Apple AirPods Pro met USB-C-aansluiting er al aan komen in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. Het gaat daarbij alleen om het Pro-model, de analist verwacht niet dat Apple de AirPods 2 en 3 opnieuw gaat uitbrengen met een USB-C-port.

Komt Apple toch met eigen oplader?

Ondanks dat Apple verplicht moet overstappen op USB-C, lijkt het bedrijf bezig te zijn met verschillende oplossingen om haar eigen gang te gaan. Eerder deze maand meldde Kuo al dat de iPhone 15 alleen de hoogste oplaadsnelheden kan halen met een door Apple gecertificeerde oplader. Daarmee zou je dus alsnog afhankelijk zijn van een officiële oplader van Apple om de beste prestaties te krijgen.
Daarnaast zijn er ook geruchten dat Apple helemaal afstapt van opladen met een kabel voor de iPhone in de toekomst. Het techbedrijf zou naar verluidt de aansluiting helemaal verwijderen en ervoor zorgen dat de smartphone alleen draadloos is op te laden.