Apex Legends-studio verliest creative director van onaangekondigde game

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 19:00
apex legends 01f1594734112
De creative director van een onaangekondigde singleplayer-game heeft ervoor gekozen om Respawn Entertainment te verlaten. Hij leidde het game-project sinds maart 2021.
Mohammed Alavi, de creative director van een aankomende singleplayer-game van Respawn Entertainment heeft de studio verlaten. Dit liet hij weten op zijn LinkedIn-pagina.
Voordat Alavi de rol kreeg als creative director voor de onaangekondigde singleplayer-game, werkte Alavi als narrative design director aan Apex Legends sinds november 2020. Daarnaast heeft hij andere werknemebers getraind om hem te vervangen voor wanneer hij de studio zou verlaten. Verder werkte hij ook als senior designer aan de Titanfall games en heeft maar liefst 11 jaar bij Respawn entertainment gewerkt.

Weinig details bekend over onaangekondigde game

Details rondom de onaangekondigd game van Respawn zijn nog niet bekend. Verder is ook nog niet duidelijk wat het vertrek van Alavi zal betekenen voor de ontwikkeling van het project. De nieuwe game lijkt wel te gaan om een nieuwe IP, aangezien het werd omschreven als een ‘gloednieuw singleplayer avontuur’. Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat deze nieuwe game in de winkelschappen zal liggen.
Naast deze game werkt Respawn Entertainment ook nog aan een sequel op Star Wars Jedi: Fallen Order. Deze game zal mogelijk dit jaar worden onthuld in mei.