Nieuwe singleplayer game in de maak bij Respawn Entertainment

News
vrijdag, 23 juli 2021 om 14:30
xgn google image
Respawn Entertainment blijft druk met het maken van nieuwe content voor Apex Legends, maar dat betekent niet dat de studio aan andere projecten kan werken. Zo maakt de ontwikkelaar bekend aan een nieuwe singleplayer game te werken.
Sinds haar oprichting in 2010, is ontwikkelaar Respawn Entertainment verantwoordelijk geweest voor een flink aantal toppers. Sinds de Titanfall games heeft de studio namelijk gewerkt aan onder andere Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order, die allebei zeer goed zijn ontvangen.
Mogelijk kan er in de nabije toekomst nog een nieuwe topper aan de cv van Respawn Entertainment worden toegevoegd. Via Twitter heeft Creative Director Mohammed Alavi bekendgemaakt dat de ontwikkelaar werkt aan een nieuwe singleplayer game. In de tweet staat ook meteen een aantal vacatures vermeld, waaronder die van Lead Technical Game Designer en Senior Combat Designer.

Nieuwe singleplayer game in vroeg stadium

Aangezien Respawn Entertainment nog op zoek is naar een aantal zeer belangrijke rollen voor de ontwikkeling van de game, lijkt het erop dat het nog een tijdje zal duren voordat de nieuwe game in de winkelschappen zal liggen. Daarnaast is er ook nog niks verder bekend over de game.
Wel lijkt het te gaan om een nieuwe IP, gezien Alavi de titel omschrijft als een ‘gloednieuw singleplayer avontuur’. Fans van de Titanfall-franchise hoeven dus weinig hoop te hebben op de aankondiging van Titanfall 3. Naast de nieuwe game werkt Respawn Entertainment momenteel ook aan een sequel op Star Wars Jedi: Fallen Order.