Reddit verbiedt links naar Russische staatsmedia

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 14:00
2022 03 04 redditf1646391233
De situatie in Oekraïne roept veel respons op vanuit bedrijven. Vaak trekken ze zich terug uit de Russische markt. Maar sommige bedrijven moeten zich ook bezighouden met Russische desinformatie. Daarom verbiedt Reddit nu links naar staatsmedia van Rusland.
In een blogpost deelt Reddit enkele nieuwe maatregelen rondom de invasie van Oekraïne. Als populair internationaal forum krijgt Reddit veel te maken met pogingen om desinformatie te verspreiden. Daarom verbiedt de site nu links naar Russische staatsmedia.
Op enkele subreddits werden dergelijke links al geweerd. Nu is het op de hele site in op elke plek in de wereld verboden om ze te plaatsen. Daarbij weert Reddit ook advertenties die afkomstig zijn Russische partijen of die zich richten op Rusland. Reddit is zeker niet de eerste die Russsiche propaganda weert.

Wat doet Reddit nog meer tegen Rusland?

Reddit heeft ook een speciaal team opgericht dat de ontwikkelingen rondom Rusland en Oekraïne in de gaten houdt. Dit moet ervoor zorgen dat er snel en adequaat gereageerd wordt op veranderingen in de situatie.
Ook de moderators van de site werken hard om te zorgen dat desinformatie verdwijnt zonder dat ook juiste en behulpzame informatie wordt verwijderd. Bovendien zijn er systemen bedacht om verzoeken en meldingen die betrekking hebben tot de oorlog in Oekraïne sneller behandeld kunnen worden.
Reddit laat weten dat dit geen complete of laatste serie maatregelen is. Het is de bedoeling dat het platform kan blijven zorgen voor een omgeving waarin mensen wereldwijd juiste informatie kunnen vinden, elkaar kunnen steunen en hun mening kunnen uiten.