Viaplay wil met F1 één van de grootste streamingdiensten in Nederland worden

News
woensdag, 02 maart 2022 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Dinsdag is eindelijk Viaplay gelanceerd in Nederland, waardoor het aanbod van streamingdiensten nog een stuk groter is geworden. De Zweedse aanbieder heeft namelijk de ambitie om in de top twee streamingdiensten van Nederland terecht te komen.
Dat Viaplay meteen goed wil beginnen in Nederland, is de afgelopen maanden duidelijk geworden. Voordat ook maar iemand van Viaplay had gehoord, kwam namelijk naar buiten dat de dienst de rechten voor de Formule 1 in Nederland had gekocht. Niet langer kunnen kijkers dus inschakelen bij Ziggo voor hun wekelijkse portie F1, nu moet dat bij Viaplay.
De streamingdienst is alleen meer dan Formule 1 en andere live sporten, zoals Premier League en Bundesliga voetbal. Naast sport kunnen abonnees namelijk ook genieten van Viaplay Originals, grote films en Nederlandse producties. Volgens CEO Anders Jensen is dat de sleutel tot succes voor Viaplay in Nederland, zo laat hij weten in gesprek met NU.nl.
Dat is geen makkelijke klus, want in Nederland zijn de twee benoemde streamingdiensten verreweg het grootste. Zelfs streamingdiensten met een lagere maandprijs, zoals Disney+ en Amazon Prime Video, komen niet in de buurt. En dan is Viaplay nog eens duurder dan die streamingdiensten met 13,99 euro per maand - hoewel je nu nog kan profiteren van veel korting.

Nederlandse streamingdienst voor Nederlands publiek

Volgens Jensen krijgen abonnees wel veel voor de prijs en wordt er bovendien gekeken naar de lange termijn. Het doel voor Viaplay is namelijk om een Nederlandse streamingdienst te worden voor een Nederlands publiek. De dienst gaat dan ook ‘investeren in de Nederlandse markt en contentmakers een kans geven’.
Die Nederlandse kant van Viaplay gaat meteen van start, want de dienst heeft al twee series van eigen bodem aangekondigd. Daarnaast zal tijdens het aankomende Formule 1-seizoen een Nederlands team van Viaplay naar de Grands Prix gestuurd worden, inclusief twee commentatoren. De ambitie is er dus zeker, maar of dat genoeg is, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Populair Nieuws