Analist: “Games worden misschien nog duurder”

News
donderdag, 05 januari 2023 om 20:00
ps5 vs xbox series xf1594719334
Gamen is niet altijd een goedkope hobby en 2022 was geen goed jaar voor de prijzen. Maar ondanks dat de prijzen vorig jaar gestegen zijn, zijn we dit jaar niet per se veilig, zo meent een analist.
In 2022 werd de PS5 50 euro duurder en verhoogde Xbox de prijzen van first-party games. Voor de portemonnee van de gamer kunnen we dus niet spreken van een goed jaar, maar gelukkig is het achter de rug. Tenminste, je zou dat misschien denken, maar er kunnen nog meer prijsstijgingen komen.
Dat meent Serkan Toto van Kantan Games. Met Gameindustry.biz deelt hij zijn voorspelling dat prijzen in 2023 blijven stijgen. Hij heeft het dan vooral over prijzen die nog niet zijn gestegen. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds game-uitgevers die nooit meer dan 60 euro vragen, maar die kunnen Sony en Microsoft achterna om er 70-80 euro van te maken.
Toto verwacht bovendien dat ook abonnmenten en hardware verder in prijs stijgen, met name bij Xbox. De prijs van de Xbox Series X is vorig jaar gelijk gebleven, maar Phil Spencer zei later dat hij niet kon beloven dat de prijs nooit omhoog zou gaan. Ook Game Pass zou duurder kunnen worden.

Gaan alle game prijzen stijgen?

Er is één geval waarin Toto geen hogere prijzen verwacht en dat is de Nintendo Switch. Tenzij er nieuwe hardware komt, ziet Toto geen reden waarom Nintendo’s hardware duurder zou moeten worden. Collega-analist Piers Harding-Rolls meent dat Nintendo pas volgend jaar met een nieuwe console komt, dus beide heren voorspellen samen een gunstig plaatje voor Nintendo-klanten.

Populair Nieuws