Nieuwe Xbox-controller met OLED-scherm komt eraan

News
donderdag, 05 januari 2023 om 20:30
asus raikiri pro controllerf1672932887
ASUS heeft een nieuwe Xbox-controller uit de doeken gedaan, inclusief een OLED-scherm. Het is niet de eerste controller met zo'n scherm, maar het is de wel eerste met een tri-mode connectiviteit van Bluetooth, RF of USB-C.
ASUS brengt later dit jaar een nieuwe Xbox-controller uit met een ingebouwd OLED-scherm en tal van aansluitmogelijkheden voor PC. De ROG Raikiri Pro heeft een klein 1,3-inch OLED-display boven de Xbox-knop dat verschillende functies kan tonen.
Het OLED-scherm (128x40 resolutie) zal grotendeels worden gebruikt voor het wisselen van profielen tijdens games, of voor het controleren van de oplaad of microfoonstatus, Bluetooth-koppeling en het uitvoeren van tekst of geanimeerde achtergronden.
Twee knoppen aan de bovenkant van de Raikiri Pro ondersteunen het schakelen tussen controllerprofielen tijdens games, met het wijzigen van knoppen, joystickgevoeligheid en triggermode, allemaal aanpasbaar met de Armory Crate PC-app. Er zijn ook vier programmeerbare knoppen aan de achterkant, triggervergrendelingen en een ronde D-pad.

Aansluiten op allerlei manieren

Dit is ook de eerste Xbox-gelicentieerde controller met tri-modus connectiviteit. Dat is Bluetooth, een 2,4 GHz RF-modus met lage latency en bekabelde USB-C. Hoewel het in de markt gezet wordt als Xbox-controller, beschrijft ASUS de Raikiri Pro als een professionele PC-controller en het vermeldt alleen connectiviteit met de Xbox Series X/S via USB-C-kabel. Dat zou kunnen betekenen dat veel van de Pro-functies alleen volledig op PC werken.
De Raikiri Pro bevat ook een ingebouwde ESS DAC, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een mute-knop. ASUS heeft geen exacte releasedatum voor de Raikiri Pro gegeven, noch prijzen. Het enige dat we weten is dat het ergens in het eerste kwartaal beschikbaar zal zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties