Deze aankomende Square Enix games moet je in de gaten houden!

Article
maandag, 26 september 2022 om 15:00
final fantasy vii crisis core reunionf1664198237
Tijdens Square Enix Plays in Londen kregen we als vanouds een voorproefje van de aankomende Square Enix releases. Voor alle fans die van titels met een Japans tintje houden, wordt het een interessante periode met een hoop verschillende, toffe titels. Wij zetten de meest boeiende voor je op een rijtje!

Crisis Core Final Fantasy VII Reunion

De titel van Square Enix die het event moest dragen was uiteraard de aankomende remaster van deze Final Fantasy-entry aan de franchise. Met onder andere verbeterde graphics en dialogen, moet Crisis Core Final Fantasty VII Reunion een verbeterd sausje gieten over een al uitermate toffe game.
Van wat wij konden zien én ervaren met een preview-build, kan iedere FF-fan zijn of haar vingers hier weer bij aflikken. Het ziet er fenomenaal uit, speelt nog steeds lekker weg en kan dus ook niet ontbreken op het verlanglijstje. Met een releasedatum op 13 december van dit jaar (vooralsnog) komt de titel ook nét op tijd om mee te nemen voor Kerst!
the diofield chroniclef1657796700

The DioField Chronicle

Niet alleen voor fans van hardcore fighter games komt er voldoende aan als je kijkt naar aankomende Square Enix releases. Ook strategen hebben voldoende om mee aan de slag te gaan. The DioField Chronicle is de nieuwste Japanse strategy game van Square en geeft jou de mogelijkheid om te laten zien hoe piekfijn je alle gevechten uitkiemt.
Als lid van de Blue Fox rekruteer je steeds meer unieke personages om jouw team uit op te maken, om vervolgens missies uit te voeren met een strategisch karakter. Bonussen worden verzameld door gedurende missies niemand van jouw team het loodje te laten te leggen én binnen een X aantal minuten door een level te komen.
Het spel ziet er gelikt uit en speelt lekker weg, maar het prijskaartje van een volle zestig euro is eigenlijk nét iets flink. Tip om dus nog even tot Kerst te wachten, net als met Crisis Core, om de titel rond die tijd met een aantrekkelijke korting op te pakken!
star ocean the divine forcef1664198321

Star Ocean: The Divine Force

Voor fans van JRPG’s die niet kunnen wachten tot medio december voor Crisis Core, is er eind oktober ook al iets om naar uit te kijken. Dat is namelijk wanneer Star Ocean: The Divine Force verschijnt. De game combineert traditioneel vechten in een team met Breath of the Wild. Althans, het kunnen gliden van hot naar her. Een klein robotje geeft je de mogelijkheid om de prachtige levels vanaf een hogere plek te bekijken en zodoende te zien waar je wel of juist niet naar toe moet.
In de preview die wij voorgeschoteld kregen was er één level beschikbaar, maar zowel in dag als in nacht-configuratie. Items op de grond zien er uit als in Dark Souls, maar de combat voelt een stuk vloeiender (en makkelijker) aan dan een dergelijke Souls-titel. Met een releasedatum op 27 oktober is dit zeker een interessante aankomende Square Enix titel om op het verlanglijstje te zetten.
dragon quest treasuresf1664198388

Dragon Quest Treasures

Niet alle titels op Square Enix Plays waren voor die-hard JRPG-fans. Ook voor de iets meer casual gamer was er genoeg om mee aan de slag te gaan (en dan doelen we niet op Powerwash Simulator dat ook aanwezig was), zo ook met het aankomende Dragon Quest Treasures voor de Switch.
De releasedatum voor deze schattige titel in de Dragon Quest-franchise staat op 9 december, maar wij kunnen in ieder geval niet wachten om er langer mee aan de slag te gaan.
De twee jonge protagonisten Mia en Erik willen bewijzen dat ook zij, ondanks hun leeftijd, prima op schattenjacht kunnen gaan. Dat het vanaf het eerste moment volledig in de soep loopt mag duidelijk zijn, maar het zorgt wel voor een vermakelijke game. Samen met de meest wilde monsters en personages ga je op avontuur, versla je bijna-schattige vijanden, zoek én vind je normale schatten en ontrafel je het mysterie van de grootste schat ooit…
harvestellaf1664198435

Harvestella

Wat als Harvest Moon in een Final Fantasy-jasje was gestoken? Nou, dan krijg je iets dat zou lijken op Harvestella! Square Enix lanceert deze aankomende titel op 4 november van dit jaar, waarna spelers de wereld kunnen verkennen en hun innerlijke boer(in) vrij kunnen laten. Terwijl je vijanden verslaat, voor je plantjes zorgt én nieuwe vrienden maakt, ga je ook op onderzoek uit om het mysterieuze concept ‘Quietus’ te doorgronden.
Dit soort seizoen kost elke keer tal van levens, maar jij lijkt als speler immuun voor de effecten te zijn. Tenminste, afgezien van geheugenverlies. Stukje bij beetje ontrafel je het mysterie, waarbij jou gemaakte vrienden én oogst uitermate goed van pas komt!
Naast het verzorgen van planten kent Harvestella ook een ander interessant concept, namelijk het moeten indelen van jouw dag aan de hand van beschikbare uren. Fast travel kost letterlijk tijd, waardoor je ook op tijd weer terug zal moeten naar de veiligheid van één van de dorpjes. Je wil namelijk niet in de nacht alleen op pad zijn...