Amazon Prime Video wil meer Nederlandse films en series aanbieden

News
woensdag, 08 september 2021 om 14:30
de oostf1631096156
Amazon wil meer Nederlandse content aanbieden op zijn streamingdienst Prime Video. Amazon heeft hiervoor twee Nederlanders in dienst genomen.
Amazon Prime heeft begin dit jaar een marktaandeel van 7 procent in Nederland. Netflix, de grootste concurrent heeft een marktaandeel van 43 procent. Videoland en Disney+ staan achter Netflix en hebben een marktaandeel van 15 en 10 procent. Het is dus begrijpelijk dat Amazon zijn marktaandeel in Nederland wil vergroten door middel van meer content van eigen bodem. Eén van de twee Nederlanders die hiervoor moet gaan zorgen is Jacomien Nijhof, die eerder werkte als Hoofd Drama bij de EO. Nijhof zal aan de slag gaan als Head of Originals The Netherlands.
Op Prime Video staan al diverse Nederlandse titels zoals Zwartboek en Kruimeltje. Ook heeft de dienst laatst de Nederlandse oorlogsfilm De Oost gelanceerd. Die film gaat over een Nederlandse jongen die samen met honderdduizend jongeren naar Nederlands-Indië wordt gestuurd om orde op zaken te stellen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Europese regelgeving

Dat Amazon meer Nederlandstalige films en series wil toevoegen is niet volledig vrijwillig. Door Europese wetgeving uit 2018 zijn streamingsdiensten verplicht 30 procent van de eigen producties in Europa te maken. Amazon kan dan kiezen om voor grotere landen te gaan zoals Spanje en Frankrijk, waar ook de populaire series La Casa de Papel en Lupin van Netflix worden gemaakt, maar Amazon ziet natuurlijk ook de populariteit van de Nederlandstalige serie Undercover en ziet in Nederland mogelijkheden.
Op die manier kan Amazon twee vliegen in één klap slaan: voldoen aan de eisen van de Europese regelgeving, maar ook haar populariteit in Nederland vergroten.

Populair Nieuws