5 horror tips op het nieuwe Amazon Prime kanaal

Article
zondag, 29 augustus 2021 om 13:00
amazon prime videof1620208212
Amazon Prime heeft onlangs een nieuw kanaal gekregen genaamd Fear. Op dit kanaal vind je onder andere meer dan 200 horrorfilms terug van klassiekers tot niche films. Maar wat zijn nou de tofste horrorfilms op het kanaal? Wij geven je 5 horror tips op het nieuwe Amazon Prime kanaal.

14 Camera’s / The Landlord

De eerste horror tip die we je geven voor het nieuwe Amazon Prime Video kanaal is 14 Camera’s ofwel The Landlord. Deze film is zo vreselijk eng en dat komt niet eens doordat er ingewanden, bloed en andere gruwelen voorbij komen. De film gooit het over een hele andere boeg, namelijk een realistisch scenario, waarbij een huisbaas het monster is.
Claire en Ryan, een pasgetrouwd stel, verhuizen naar een nieuw huis dat ze huren van een enge huisbaas die behoorlijk stinkt. Dat is niet het ergste want de man kan ook nog eens elk moment van de dag binnen komen en hij heeft in het geheim in werkelijk elke ruimte, zelfs het toilet, een camera verstopt. De huisbaas bespioneert zijn huurders en dat gaat van kwaad tot erger.

The Autopsy of Jane Doe

De volgende Amazon Prime Video tip voor Fear is The Autopsy of Jane Doe. Deze film draait om een mysterieuze dood van een anonieme jonge vrouw die in een kelder gevonden wordt. Wat er met de dame gebeurd is, blijft lang onbekend. Maar dat er iets niet pluis is, is wel duidelijk.
Jane Doe is namelijk niet zomaar een lijk dat in het mortuarium van de Tildens terecht komt. Vlak nadat de autopsie begint, beginnen er vreemde voorvallen bij Tommy en Austin Tilden plaats te vinden. Leeft Jane Doe nog of speelt hier iets anders? The Autopsy of Jane Doe is dé perfecte film voor een avondje bovennatuurlijk griezelen!

Tigers are not Afraid

Een van de meest beklemmende films op Fear is toch wel Tigers are not Afraid. Deze film neemt je mee naar Mexico waar een drugsoorlog aan de gang is. Alsof het nog niet genoeg is dat er overal drugs en criminaliteit op straat is, wordt een groepje weeskinderen opgejaagd door een kartel. Doordat het kartel hun ouders vermoord heeft, zijn ze wees geworden en leven ze gedwongen op straat met de dealers op hun hielen. Ze zijn constant op de vlucht en vrezen voor hun leven. Estrella, een van de weeskinderen, krijgt van geesten drie wensen om haar te helpen overleven in het geweld. Samen met andere weesjes gaat ze op pad in haar eigen fantasiewereld en maakt ze korte metten met de drugsbendes.
Hoewel je naar een fantasiewereld kijkt, is Tigers are not Afraid een film om van te smullen. De realiteit komt meer dan eens naar voren en dat op een gruwelijke manier. De fantasie geeft alleen maar meer dimensie aan de horror en de gruwelen die de kinderen te wachten staan.

Cell

Als er één man weet wat horror is, dan is dat Stephen King wel. Met films als IT, 1408, Carrie en nog veel meer op zijn naam is hij de koning van horror en thriller. Een wat recenter werk van King is Cell, waarin een mobiel netwerk ervoor zorgt dat de wereld in chaos vervalt. Op een dag rinkelen alle mobiele telefoons ter wereld waarna er een vreemd signaal klinkt.
Iedereen die dit signaal hoort, verandert in een soort hersenloos wezen. Dat is, voor zover Instagram en Facebook dat nog niet doen in het dagelijkse leven. Het grote verschil met Cell en het echte leven is dat we niet bezeten zijn van onze telefoon in de film, maar dat we moorddadig worden en alles te pas en te onpas aanvliegen. Met John Cusack en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen ontvouwt zich een spannende film waarin horror en spanning de boventoon voeren!

A House on Willow Street

Als laatste tip combineren we twee horror subgenres met elkaar. A House on Willow Street gaat namelijk over een ontvoering die niet helemaal vlekkeloos verloopt. Hazel Davies is op zoek naar snel geld en besluit met een groepje de dochter van een rijke man te gaan ontvoeren. Het plan is makkelijk en omvat niet veel meer dan de dochter op het Hudson landgoed oppikken en vervolgens een enorme berg geld eisen. Alleen Katherine, het 'slachtoffer', blijkt niet makkelijk mee te nemen. Ze is namelijk bezeten door een demoon genaamd Tranguul die op het bloed van de ontvoerders uit is.
A House on Willow Street is een film die niet van de hoogste kwaliteit acteerwerk is, maar je wel flink de stuipen op het lijf jaagt. Daarbij is het een verfrissende take op het concept dat iemand bezeten is én op het concept van een gruwelijke ontvoering. Meestal ontaard dit soort films in een exorcisme, maar daar doet de Zuid Afrikaanse film niet aan. Het zou natuurlijk ook gek zijn als een groepje ontvoerders ineens een priester gaat halen.

Populair Nieuws