Dit is de nieuwe helm van Max Verstappen voor het F1-seizoen van 2024

News
woensdag, 14 februari 2024 om 9:30
max verstappen 2023 fotoshootf1676976528
Niet alleen worden rond deze tijd de auto’s van de teams onthuld, maar ook de helmen van de coureurs. Zo heeft Max Verstappen nu zijn helm voor het F1-seizoen van 2024 getoond.
De helm is een erg belangrijk onderdeel van een Formule 1-coureur. Niet alleen zorgt het ervoor dat het hoofd van de coureur wordt beschermd, maar het is ook één van de beste manieren om een coureur te onderscheiden van zijn teamgenoot. Coureurs in de sport rijden immers in precies dezelfde auto, waardoor je ze alleen kan onderscheiden door het nummer, de T-cam of de helm.
Aangezien de helm het visitekaartje is van een coureur, gaat er ook veel aandacht uit naar het ontwerp. Dat laat ook Max Verstappen weten in een nieuwe video waarin hij zijn helm presenteert aan het grote publiek. Elk onderdeel van zijn rood-wit-blauwe helm met deze keer chromen elementen is bewust zo ontworpen.

Terug naar het verleden

De helm lijkt veel op de helm die Verstappen halverwege het vorige seizoen begon te dragen, wat een throwback naar de jonge dagen van de coureur. Hij gebruikte namelijk bijna hetzelfde ontwerp toen hij begon met karten als 4-jarige jongen. De leeuw bovenop de helm is uiteraard weer aanwezig en deze keer zijn er ook drie sterren op de achterkant te vinden, die refereren aan zijn titels.
Met het rood-wit-blauwe ontwerp is het ondertussen ook een echte Verstappen-helm geworden. Niet alleen omdat Max Verstappen die combinatie al draagt sinds zijn jonge jaren, maar ook omdat vader Jos Verstappen met een vergelijkbaar ontwerp rondreed in de Formule 1.