Amazon Prime Video wordt aangeklaagd door abonnees vanwege advertenties

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 12:00
2024 10 15 prime videof1697533533
In de VS heeft Amazon Prime Video er sinds kort advertenties bij. Volgens abonnees gaat dat alleen in tegen de contractvoorwaarden, waardoor er nu een aanklacht ligt bij Amazon.
In Nederland is Amazon Prime Video lange tijd een zeer aantrekkelijke deal geweest voor slechts 3 euro per maand. Recent is daar wel een prijsverhoging bij gekomen naar 4,99 euro per maand. Maar dat is nog goedkoop ten opzichte van andere streamingdiensten en helemaal ten opzichte van Prime Video in de Verenigde Staten. Daar kost de dienst namelijk 14,99 dollar per maand of 139 dollar voor een heel jaar.
Als abonnees nu alleen films en series willen kijken zonder advertenties tussendoor, dan moest daar nog eens 2,99 per maand extra voor worden betaald. En dat gaat niet door de beugel bij sommige abonnees. Eén klant is nu een class action lawsuit begonnen, omdat Amazon zich niet aan het contract zou hebben gehouden. Dat meldt IGN.
Gebruikers die namelijk een jaarabonnement hebben afgesloten, voordat de advertenties werden aangekondigd, verwachten namelijk een jaar lang content te bekijken volgens de voorwaarden in het contract. Daar is nu alleen verandering in gekomen, want abonnees met een jaarabonnement moeten ook de extra 2,99 dollar per maand betalen voor reclamevrije films en series.

Krijgt Prime Video ook advertenties in Nederland?

Momenteel is de extra fee om de content ongestoord te kijken alleen van kracht in grote markten van Amazon. Dat betekent dat klanten in de VS en Canada moeten betalen voor dat recht.
In Nederland is de verandering nog niet doorgevoerd. Het is nog niet duidelijk of we hier ook te maken gaan krijgen met de extra kosten en hoeveel dat dan zou zijn.